Eğitimli Süpürgeci Geldi Haaanım!

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin (EEREGDER), Edirne Valiliği desteği ile hazırladığı Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanlığıMali Yardımlar Dairesinin "Dezavantajl?

GÜNDEM 25.04.2017 19:40:00 0
Eğitimli Süpürgeci Geldi Haaanım!

Proje kapsamında 21 roman kadın 22 iş günü boyunca Fevzipaşa İlkokulu'nda eğitim gördü.

 

SÜPÜRGE YAPIMI KURSU VERİLDİ


Projenin tanıtımına yönelik kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan EREGDER Başkanı Turan Şallı, dernek olarak Romanlar’ın eğitim ve sosyal sorunlarının aşılması noktasında çalışmalar yürüttüklerini belirtti. "Güvenli Yarınlar" projesiyle Romanlar’ın iş gücü piyasasına girişlerinin sağlanması yoluyla toplumsal bütünleşmelerinin arttırılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Şallı, "Projenin ilk etabı kapsamında 21 Roman kadına sepet örücülüğü kursu verildi. Mayıs ayı içerisinde 20 Roman kadına aynalı süpürge yapımı kursu verilecek" dedi.

 

HEM İSTİHDAM HEM SOSYAL


Romanlar’ın geleneksel sepetçilik, kalaycılık, demircilik gibi zanaatlarının teknolojik gelişmeler karşısında yok olduğunu vurgulayan Şallı şöyle devam etti: "Roman vatandaşlarımızın işsiz bireyler olması toplum içindeki özgüvenlerini kazanmasına engeldir. Projemiz bir anlamda Romanlar’ın sosyal yaşamın içindeki varlığının arttırılmasına yöneliktir. Projemiz istihdam odaklı olmakla birlikte romanların sosyal entegrasyonuna da katkı sunacaktır. Projede emeği geçenlere teşekkür ederim."