Askeri Okullar Derhal Açılmalıdır

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Tekirdağ Şubesi, 15 Temmuz sonrası kapatılan askeri okulların yeniden açılması için eylem yaptı. Şube Başkanı Recep Yıldız, "Askeri okullar derhal açılmalıd?

GÜNDEM 23.04.2017 21:48:00 0
Askeri Okullar Derhal Açılmalıdır

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Tekirdağ Şubesi, 15 Temmuz sonrası kapatılan askeri okulların yeniden açılması için eylem yaptı. Şube Başkanı Emekli Kurmay Albay Recep Yıldız; Kuleli, Işıklar ve Maltepe Askeri Liseleri, Harp Akademileri, Gülhane Tıp Akademisi (GATA) ve GATA’ya bağlı 28 Askeri Hastane’nin her birinin özel ihtisas kaynakları olduğunu belirtti. Yıldız açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

 

GATA DÜNYADA TEKTİR

 

“Mesela GATA; Savaşta en çok karşılaşılacak olan başta yara ve yanık olmak üzere harp cerrahisi konusunda dünyada tektir. Keza kolu, bacağı, gözü gibi herhangi bir organını kaybeden bir askerin hayata en kısa sürede tutunmasını sağlayabilecek rehabilitasyon merkezi de GATA bünyesinde yer almaktaydı Harp Akademileri subaylara ihtisas ve yüksek lisans eğitimleri vererek kurmay subay yetiştiren tek kaynatır. Mustafa Kemal Atatürk de bu okulda kurmaylık eğitimi almıştır.

 

HANGİ OKUL YETİŞTİRECEK

 

Askeri Liseler ve Harp Akademileri; Türk askerini bilgi ile donattığı gibi imanla da donatır, yüreklendirir, inanç inşanı yapar. Türk Ordusu’nun komuta kademesinin sahip olduğu vatanseverlik, Atatürk İlkelerine bağlılık, ‘Ülkem için canım feda’diyerek şehit olmaya yemin içmiş insanları hangi okullar yetiştirebilecektir?

 

HİÇ BOŞA ÇIKARTMADI

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ana kaynağı, göz bebeği ve tek amacı iyi bilgilerle donatılmış, kendinden emin bir yapının temel taşı olan askeri okullar ve çok başarılı hizmetler vermiş olan GATA kapatılamaz, kapatılmamalıdır. Bu kurumlarınapatılma vebalini kimse taşıyamaz.Asla kendisine duyulan saygıyı hiçbir şekilde ve hiçbir zaman boşa çıkarmamış olan ve her zaman iftihar ettiğimiz asker ocağımızın temel hazinesi ve göz bebeğimiz olan askeri okullar derhal açılmalıdır.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ