Cumhuriyet Onların Koltuk Yarın Onların

Edirne Belediye Başkanlığı'nı kısa süreliğine Kaan Atik'e devreden Recep Gürkan, Kaan Atik'in büyünce bu koltuğa oturacağını belirtti. Gürkan, "Cumhuriyet onların cumhuriyetiâ?

GÜNDEM 23.04.2017 21:40:00 0
Cumhuriyet Onların Koltuk Yarın Onların

Tekirdağ’dan sonra Edirne’de de belediye başkanlığını kısa süreliğine devralan çocukların öncelikli isteği park ve oyun alanları oldu. 23 Nisan geleneğini bozmayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, koltuğunu Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokul öğrencisi Kaan Atik’e devretti. Başkanlık koltuğunu devralan alan Atik, ‘Özgür Çocuklar Parkı’ gibi oyun parklarının arttırılmasını ve okullarında oyun oynamak için yeni alanlar yaratılmasını istedi. Atik’e bu esnada Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu Müdürü Salih Şenol, Öğretmen Mustafa Gürler ile 7’inci sınıf öğrencileri Hayat Kurtoğlu ve Arzum Korkut eşlik etti.

 

ASİL, ÇAĞDAŞ BİREYLER

 

Kaan Atik’in büyünce bu koltuğa oturacağını anlatan Gürkan, “Kaan gibi çocuklarımızın kimisi Cumhurbaşkanı, kimisi Vali, kimisi belediye başkanı, kimi öğretmen olacak. Cumhuriyet onların cumhuriyeti. Onlar, Türkiye’nin onurlu, asil, çağdaş bireyleri. Türkiye Cumhuriyeti’ni aldıkları noktadan daha ileriye taşıyacaklar” dedi. Gürkan daha sonra öğrencilere MP3 çalar ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk Kitabı’nı hediye etti. 

 

HEDEFİMİZ 100 ÇOCUK PARKI

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkangöreve başladığında kent merkezinde 40 adet çocuk oyun parkı olduğunu belirtip günümüzde bu sayının 85’e ulaştığını kaydetti. Gürkan dün gerçekleşen dört yeni park açılışıyla sayının 89’a yükseldiğini, hedeflerinin 100 çocuk parkı olduğunu kaydetti.

 

HİÇBİR ÜLKEDE YOK

 

23 Nisan’ın çok anlamlı bir bayram olduğunu anlatan Gürkan, “23 Nisan aynı zamanda TBMM’nin açıldığı tarih. Bende 24’üncü dönemde Edirne’yi temsilen görev yapma şansına eriştim. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı Türk çocuklarına armağan etmesinin dünyada eşi benzeri yok. Dünyada hiçbir ülkede çocuk bayramı yok. Bu da Atatürk’ün çocuklara olan güvenini, sevgisini, geleceğe olan sağlam aidiyet duygusunu gösteriyor” şeklinde konuştu. 

 

Haber / Gökhan TEKER