Günay: Trakyalı Yaşama Müdahale Etmez. Ettirmez

Edirne Valisi Günay Özdemir, "İdare ile yargı ile beraber hareket ettiğimizde siyasi anlamda da sosyal anlamda da, asayiş anlamında da orada belli bir disiplini, belli bir kuralların uygulanmasını sağlayacak atmosfe

GÜNDEM 21.04.2017 21:13:00 0
Günay: Trakyalı Yaşama Müdahale Etmez. Ettirmez

Edirne'nin Osmanlı medeniyetinin kurulduğu bir yer olduğuna dikkat çeken Özdemir, açıklamasında şunları söyledi:

 

EDİRNE’NİN DÜNYA BARIŞINA KATKISI


“Bu medeniyetin tarihi anlamda geçmişini görerek Edirne'nin dünya barışına ne gibi katılar sağlayabileceğini de iyi değerlendirmememiz gerekiyor. Çünkü burada kurulan medeniyet öyle bir medeniyet ki bütün inanç ve düşüncedeki insanlar ortak yaşama kültürü oluşturmuş ve bu ortak yaşama kültürü de hukuki ve sosyal kurallarla düzenlenmiş.

 

TOPLUMDA HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜ

 

Siz toplumda bir hoşgörü kültürü oluşturuyorsunuz ama onu insanların inisiyatifine bıraktığınız zaman bu hoşgörü ortamının yürümediğini ve sürdürülebilir olmadığını görüyorsunuz Ama Osmanlı döneminde bu hukuki ve sosyal kurallarla düzenlenmiş ve takip edilmiş. Özellikle Trakya'nın tamamında insanlar farklı inanç ve düşüncede olmalarına rağmen ilişkilerini devam ettirirler. Kendi yaşam biçimlerine müdahale edilmesini istemediği gibi başkalarının da yaşam biçimlerine müdahale etmezler.”

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN