Anaçta 1275 Üreticiye 4.6 Milyon TL Destek

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz 2016 yılı Anaç Koyun-Keçi Desteklemeleri kapsamında yapılacak olan desteklemelerle ilgili olarak bilgilendirmede bulundu.

GÜNDEM 21.04.2017 21:07:00 0
Anaçta 1275 Üreticiye 4.6 Milyon TL Destek

Bu tür desteklemelerin son derece önemli olduğunu vurgulayan Vekil Minsolma, “Bakanlığımızın geliştirdiği projeler sayesinde üreticilerimiz rahat bir nefes alıyor” dedi.Minsolmaz desteklemelerle ilgili olarak şunları kaydetti:

 

DESTEK DEVAM EDİYOR

 

“Ülkemiz hayvancılığında önemli bir yere sahip olan küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, sağlıklı üretimin artırılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması, yerli hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi, kayıt sistemlerinin güncel tutulması, hayvancılık politikalarının etkinliğinin arttırılması ve hayvan hastalıklarıyla mücadele için desteklenmeye devam ediyor.

 

BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

 

2016 yılı Anaç Koyun-Keçi Desteklemeleri kapsamında İlimiz Kırklareli de toplam 185 bin 602 adet koyun ve keçi için bin 275 üreticimize 4 milyon 640 bin50 TL destekleme ödemesi gerçekleştirilecek.Kesinleşen icmaller ödemelerin gerçekleşmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na gönderildi. Üreticilerimizin gözü aydın, bol ve bereketli kazançlar dileriz.”

 

Haber / Rüşa ELMA