Adalet Yok. Tuz Koktu

CHP Kırklareli, YSK'nın seçim günü sergilediği uygulamalara tepki gösterdi. Heval Kara tarafından okunan açıklamada, "YSK devletin değil iktidarın organı olarak hareket etmiş tuzun da kokabileceğin

GÜNDEM 20.04.2017 19:37:00 0
Adalet Yok. Tuz Koktu

CHP Kırklareli’de yönetim ve üyeler YSK'nın aldığı karara tepki gösterdi. Kültür Anıt Parkı'nda toplanan grup üyeleri "Kırklareli hayırına sahip çıkıyor" şeklinde pankart açtı.Heval Kara, grup adına yaptığı konuşmada, yeni anayasa ile ülkenin yönetilmesinin mümkün olmadığını hayıra sahip çıktıklarını söyledi.Heval Kara okuduğu Basın açıklmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Tunceli'de şehit olan 7 polis 1 hakim 1 asker ve 3 personelimizi saygıyla anıyoruz. Tüm ülkemizin başı sağ olsun.

 

EŞİTSİZ, ADALETSİZ KOŞULLARDA

 

Olağanüstü koşullarda eşitsiz ve adaletsiz bir referandumda hayırı büyütmeyi yaygınlaştırmayı ve toplumsal bir dalgaya dönüştürmeyi başardık. Sokakta, halkın aklında ve kalbinde kazandık! Aynı zamanda hepimiz biliyoruz ki sandıkta da kazandık! Adaletsiz ve eşitsiz bir seçimin sonucunu hile ile tayin ettiler.

 

DEVLETİN DEĞİL İKTİDARIN ORGANI

 

YSK devletin değil iktidarın organı olarak hareket etmiş tuzun da kokabileceği ve hukukun, adaletin olmadığını ortaya koymuştur.Ancak sonuç ne olursa olsun halkın en az yarısının karşı çıktığı bir iktidarla ve onun bu koşullarla getirdiği bir anayasayla ülkenin yönetilmesi de mümkün değildir.

 

HAYIR BİTMEDİ DAHA YENİ BAŞLIYOR

 

Bu iki ayı aşkın zamanda, tüm biriktirdiklerimizin üzerine koyarak, gecesini gündüzüne katarak çalışan ve hayırı bu noktaya taşıyan Kırklarelili hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Mücadele tarihimize onurlu bir sayfa daha eklemiş olmanın haklı gururunu yaşıyor. Yarınlara başımız dik daha büyük umutla ve gururla bakıyoruz.Şimdi hayırda büyüttüğümüz irademizi daha da güçlendirecek, kurduğumuz ilişki ve bağları kalıcılaştıracak, birleşik mücadele zeminini geliştirecek ve memleketi bu karanlık tünelden aydınlık günlere mutlaka çıkaracağız.

 

SAHİP ÇIKIYORUZ

 

Hile ile hayırın gasp edilmesine karşı mücadele edeceğiz, Hayır dalgasını büyüttüğümüz gibi hayıra sahip çıkma mücadelesini de adım adım geliştireceğiz. Kırklareli'nin aydınlıktan, parlamenter demokrasiden, ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana olan insanları olarak savunduğumuz bu değerleri ilelebet savunma ve yaşatmak tepkisiyle bütünleşen, örgütleyen ve daha da ileriye taşıyan bir anlayış içerisinde olmalıyız, Kırklarelililer olarak; Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma inancını bundan sonra daha da diri tutacak ve tüm toplumsal katmanların kendi özgünlükleri içerisinde bu Cumhuriyet imecesine katmanın yollarını yaratacağız.”

 

Haber / Gökhan TEKER