"Hayvanlarınızı Nadas Döneminde Otlatmayın"

Keşan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin İnce, küçük ve büyükbaş hayvanların nadaslarda otlatılmaması konusunda uyardı. İnce, konuyla ilgili şunları söyledi:

GÜNDEM 19.04.2017 21:15:00 0

“Ekim mevsiminin yaklaşması sebebi ile yağan yağmurların da etkisiyle, çiftçilerin arazilerini ekime hazırlamasını kolaylaştırmak için, büyük ve küçükbaş hayvanların, nadaslarda otlatılması yasaklanmıştır. Yasaklara uymayan sürü sahiplerine, 4081 No’lu çiftçi malları koruma kanunu ilgili maddeleri dolayısıyla, kanuni işlem yapılacaktır.

 

DURUM BİLDİRİLMELİ

 

Sürü sahipleri, kendi arazileri veya kiraladıkları arazilerde, sürülerini otlatabilmek için çiftçi malları koruma başkanlığına veya o bölgeye bakan koruculara durumu bildirmelidir. Bildirmeyen sürü sahiplerinin, izinsiz nadaslara girmeleri halinde cezai işlem uygulanacaktır. Sürü sahipleri, mağdur olmamak için, meralarda ve meraya tahsis edilen yerlerde, hayvanlarını otlatmalıdır. Her bölge kendi merasında hayvanlarını otlatmalıdır.

 

İŞLETMELER MERA KENARINDA OLMALI

 

Kapalı tarım arazilerini yasaklıyoruz. Çünkü ekime hazırlanacak hayvanlar, çamurda gezdiği zaman vatandaş rahatsız oluyor. Özellikle meraya açılan işletmeler, kendilerine uygun meralar bularak hayvanlarını otlatmalıdır. Kuracakları veya kiralayacakları işletmelerin mera kenarında olmasına özen göstermelidir. Duyurulur.”

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ