"Amacımız Tekirdağ'da Kaliteli Bal Üretmektir"

Tekirdağ Arıcılar Birliği, Malkara temsilciliği ilçedeki arıcılara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.Malkara Ziraat Odası'ndaki seminerde konuşan Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Şakir Ada,

GÜNDEM 19.04.2017 20:34:00 0

NECATİ HOCA BİZİM İÇİN BİR FIRSATTIR

 

Değerli hocamız Doç.Dr. Mustafa Necati Muz bizler için Tekirdağ'da bir fırsattır. Tekirdağ il genelinde arı ölümleri bu yıl fazla oldu.  Hocamıza bunları sormanızı isterim. Aklınızda kalan, öğrenmek istediğiniz sorunları hocamıza sorun. Tek amacımız var, o da Tekirdağ'da kaliteli bal üretmek ve ayçiçeği balının hak ettiği değeri kazandırmak. Ben katıldığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

 

ARILARI YANLIŞ BESLEMEYİN

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Necati Muz, arıcılık konusunda geniş bir bilgilendirmede bulunarak arı ölümlerinin ilaçlamadan ve bazı arıcıların eski sistemle arı bakmalarından ve yanlış beslemelerinden dolayı kaynaklandığını belirtti. Muz,  arı hastalıkları, arı ölümleri, arı ıslahı, ana arı ve işçi arılar, arıların yaz aylarına çıkarken beslenmesi, arının kaliteli bal yapmasının sağlanması konularında geniş bilgiler verdi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN