Uğurİngilizce'yi"Haklı Rekabet" İle Öğretiyor

Özel Çerkezköy Uğur Okulları, 11 ve 12'nci sınıf dil bölümü öğrencileri arasında İngilizce scrabble turnuvası düzenlendi. Her iki sınıfın öğrencileri önce kendi sınıfların

EĞİTİM 18.04.2017 20:55:00 0
Uğurİngilizce

Her sınıftan en yüksek puanı alan öğrenciler finalist olarak seçildi. Finalde ise 11’nci sınıf dil bölümü öğrencisi Halil Eren Çakır şampiyonluğu edindi.

 

YABANCI DİL EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ

 

Turnuvaya ilişkin açıklamalarda bulunan okul yöneticileri; “Uğur Okulları olarak yabancı dil eğitimine önem veriyoruz. Çocuklarımızın yabancı dili etkin olarak kullanabilen ve kendini rahatça ifade edebilen bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren yeni kampüsümüzde de ortaokul ve lise öğrencilerimize Türk ve yabancı öğretmenlerle yoğun bir yabancı dil eğitimi vererek okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri kazandıracağız” dedi. Etkinliğin amacı ise şöyle izah edildi:

 

ÇOK AMAÇLI BİR TURNUVA

 

Uğur Okulları olarak düzenlemiş olduğumuz İngilizce scrabble turnuvası ile; ‘Öğrencilerinin İngilizce’yeolan ilgilerini arttırmayı’, ‘Kelimeler öğrenmelerini teşvik etmeyi’, ‘İngilizce kelime türetme becerilerini geliştirmeyi’, ‘Edindikleri becerilerin haklı rekabetle ölçülebilmesi adına önemli bir deneyim kazandırmayı’ amaçladık.”

 

SCRABBLE NEDİR?

 

Scrabble, iki, üç veya dört oyuncuyla, rastgele çekilmiş 7 harfle oluşturulan anlamlı kelimelerin 15'e 15'lik özel tasarımlı bir oyun tahtasına yerleştirilmesi suretiyle oynanan tur bazlı bir kelime oyunudur.

 

Haber / Gökhan TEKER