Referandum Bitti Şimdi Üretim Zamanı

Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler referandum sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, "Gündemi adeta rüzgar gülü gibi değişen bir ülke değil, üretim ve büyümeye odaklı ve aÄ

GÜNDEM 18.04.2017 13:04:00 0
Referandum Bitti Şimdi Üretim Zamanı

Referandumun geride kalmasının ardından toplumun değişik kesimlerinden değerlendirmeler birbiri adına gelmeye başladı. Ülkemiz üretim, ekonomi, istihdam ve ihracatında önemli bir yeri olan Çerkezköy OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de açıklamasında asıl gündemin üretim ve ekonomi olması gerektiğine dikkat çekti. Sözdinler açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

VATANDAŞ İRADESİ SANDIĞA YANSIDI

 

“Referandum bitti, sandıktan ‘Evet’ çıktı. Aylardır gündemimizi meşgul eden ülkemiz adına önemli bir referandumu geride bıraktık. Vatandaşın iradesi sandığa yansıdı. Çıkan sonucun memleketimizin geleceği için olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.

 

ÇOK İYİ ANALİZ EDİLMELİ

 

Milletimiz nasıl bir Türkiye görmek istediğini sandıkta gösterdi. Referandumda bu sandıktan çıkan sonucu çok iyi analiz etmeli, vatandaşın verdiği mesajı toplumun bütün katmanları doğru yorumlamalıdır. Referanduma katılımın yüksek olması ve sonuçların açıklanmasının ardından gelen olgun hava demokrasi seviyemizin de gelişmişliğinin en güzel göstergesidir.

 

ÜRETİM ODAKLI DÜŞÜNÜLMELİ

 

Artık referandum konusu ve bununla birlikte gelen gergin hava gitmeli, yerini ılımlı ve üretim odaklı düşünceler almalıdır. Bize göre Türkiye’ye yeni bir sayfa açıldı, 2019’a kadar önümüz açık. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

 

GÜNDEM RÜZGAR GÜLÜ GİBİ DEĞİŞMEMELİ

 

Gündemi adeta rüzgar gülü gibi değişen bir ülke değil, üretim ve büyümeye odaklı ve ağırlıklı gündem maddesi “üretim” olan ülke olmalıyız. Bu bilincin ekonomik iyileşmemize ve motivasyonumuzun artmasına derinden katkı sağlayacağına inancımız tamdır.

 

HEDEFLERİMİZE VARMAK ZORUNDAYIZ

 

Biz sanayiciler olarak her zaman dile getirdiğimiz gibi şunu tekraren söylüyoruz: Ülkemiz acil olarak yeniden ekonomiye yönelmeli. Ülkemizin birinci ana gündemi ekonomi ve üretim olmalıdır. Bundan sonra ekonomik büyümeye daha çok vurgu yaparak birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize varmak zorundayız.

 

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

 

Bize göre, artık tamamen ekonomiye yönelmeli ve ülkemizin hak ettiği konuma gelmesi için çaba sarf etmeliyiz. Biz sanayiciler ve üreten insanlar olarak diyoruz ki, enerjimizi ve umutlarımızı daha da yükseltmek için herkesin üzerine düşeni yapması gereklidir.

 

YOL HARİTASI SÜRATLE ÇİZİLMELİ

 

Hükümetimiz ve icranın başındaki bütün organlar süratle yol haritası çizip,başta üretim olmak üzere bütün reformları harekete geçirmeye odaklanmalıdır. Daha güçlü bir Türkiye için daha çok çalışmalıyız.

 

Bu vesileyle referandum sonuçlarının ülkemize hayırlar getirmesi temennisiyle saygılar sunuyoruz.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ