MHP'de Müsavat Dervişoğlu da İstifa Etti

Milliyetçi Hareket Partisi'nde genel merkezin referandumdaki tavrına tepkili olan partililer bir bir istifa ediyor.

SİYASET 17.04.2017 21:12:00 0
MHP

İstifacılara MHP’nin önemli isimlerinden eski genel merkez yöneticisi ve genel başkan adaylarından Müsavat Dervişoğlu da eklendi. Dervişoğlu, MHP Genel Merkezi’ne gönderdiği istifa dilekçesinde, “Hedef ve ülkülerimize artık hizmet ettiğine inanmadığım siyasi bir kurumla anılmayı doğru anlamlı bulmadığımdan,  çocukluğum dahil bir ömrü içinde geçirdiğim geçmişte mensubu olmaktan gurur duyduğum MHP’den istifa ediyorum. Gereğini bilgilerinize sunarım” görüşlerine yer verdi.

 

KİMDİR? 

 

Dervişoğlu’nun 1978’de Fatsa (ÜGD) Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatı, 1987–1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ile devam ettirdi. 1989 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’ndan alınarak, Alparslan Türkeş tarafından MHP Genel Merkez’de görevlendirildi. Daha sonra Alparslan Türkeş tarafından İzmir‘e gönderildi.

 

2000–2009 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanı olarak görev yaptı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçilmeyince il başkanlığına geri döndü. 4 Kasım 2012’de MHP Genel Başkanlığı’na da aday olmuştu. İzmir’de yaşayan Musavat Dervişoğlu, ticaretle uğraşıyor.

 

Haber / Şaban Kardeş