Sivri Sinekle Mücadelede Doğayı Koruyan Yöntem

Türkiye sivrisinekle mücadele edeceğim diye her yıl doğaya iki milyon litre kimyasal boca ederken doğayı koruyan çevreci çözüm Edirne Belediyesi'nden geldi. Geçim kaynağı tarım olan üç mahalleye 3

GÜNDEM 17.04.2017 10:06:00 0
Sivri Sinekle Mücadelede Doğayı Koruyan Yöntem

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, doğaya ve çevreye zarar vermeden sivrisinekle mücadele ettiklerini söyledi. Sivrisinekle mücadele konusunda Edirne Halkı’nın da bilinçlendirildiğini ifade eden Tanrıkulu, “Küçük bir kaptaki suyun bile bütün mahalleyi saracak sivrisineğe neden oluyor. Kullanılmayan sular için tüller hazırladık. Alacağımız bu küçük önlem bile sivrisinekle mücadele etmemizde önemli bir rol oynayacak” dedi.

 

DOĞAL YÖNTEMLER

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Karaağaç Mahallesi’nde sivrisinekle mücadele çalışmaları konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi. Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi olarak, sivrisinekle mücadelede doğal yöntemler kullandıklarını söyledi. Tanrıkulu, doğaya ve çevreye zarar vermeyecek yöntemler kullanarak, Türkiye’deki örnek belediyelerden biri olduklarını anlattı.

 

ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN

 

Sivrisinekle mücadelede Edirneliler’e bilgilendirici broşürler dağıttıklarını anlatan Tanrıkulu, “Halkımıza broşürler dağıtarak, evlerinde ve bahçelerinde almaları gereken önlemleri anlatıyoruz. Küçük tedbirler bile sivrisinekle mücadelede çok önemli.Türkiye’ye ne yazık ki iki milyon litre kimyasal boca ediyoruz. Bilinçsizce tüm çevremizi zehirliyoruz. Fakat Edirne Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz biyolojik çalışmaları, mekanik çalışmaları ve bilinçlendirme çalışmalarıyla sivrisinekle çevreye zarar vermeden mücadele ediyoruz.  Geçen hafta Edirne’de sanayide ve kamyon garajındaki lastikleri toplattım. Çünkü o kara lastiklerin içerisindeki küçücük su birikintileri dahi çok fazla sivrisinek üretebiliyor” dedi.

 

ÜÇ MAHALLEYE 3500 TÜL

 

Edirne’de özelikle tarımın yapıldığı mahalleler olan Karaağaç, Yıldırım ve  Yeni İmaret için  3 bin 500 adet tül hazırladıklarını anlatan Tanrıkulu, “Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın bahçelerinde mutlaka su bidonları yer alıyor. Küçük bir kapta kalan su bile bütün mahalleyi saracak kadar sivrisinek üretebilir. Biz bunun önüne geçebilmek için böyle küçük tüller hazırladık. Bunları vatandaşlarımıza dağıtacağız ve açık alanlardaki kaplarda ve bidonlarda bulunan suların üzerlerini bunlarla kapatmalarını isteyeceğiz. Sivrisinekle mücadele en önemlisi vatandaşların bilinçlenmesi” diye konuştu.

 

Haber / Mensure KARDEŞ