Özkan Sağduyuya ve Evet Demeye Davet Etti

MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak referandumu halkın kendi geleceği noktasında çok iyi değerlendirip kararını vermesi gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 14.04.2017 23:58:00 0
Özkan Sağduyuya ve Evet Demeye Davet Etti

Özkan halkı sağduyulu olmaya çağırdı ve açıklamasında şunlara yer verdi: “Edirne halkına sağduyu çağrımız var. Partimiz referandum sürecinde hiçbir olumsuz durumla karşılanmadı. Edirne insanımız zaten sağ duyulu ve değişik fikirlere saygılı. Tüm siyasi partiler birbirilerine son derece nazik kibar davranan çalışmalar sergiledi.  Bu dünyanın sonu değil. Bu referandum 'Evet' veya 'Hayır' olarak neticelendiğinde hiç kimsenin arkadaşlığı, dostluğu Edirne'de bitecek değil. Yine bu ülkede yaşayacağız. Her türlü sonuca insanlarımızın hazırlıklı ve saygılı olması lazım. Sağduyu çağrısı yapmak istiyorum.
 

MADDELERİ TARTIŞAN YOK

 

Diğer bir husus, maalesef bu bir hükümet etme sistemi. Ama sanki Tayyip Erdoğan tartışılıyor, maddeler yönetimle ilgili yapılmak istenen bu hükümet etme sistemi tartışılmıyor sadece Cumhurbaşkanı üzerinden bir aleyhte propaganda ile gördüğümüz kadarıyla bu referandum çalışmaları böyle yürütülüyor. Bilhassa bu Edirne'de böyle. Bu çok yanlış. Tayyip Erdoğan bugün var yarın yok. Veya şöyle düşünün. Ben bu noktada Cumhuriyet Halk Partililer'i çok eleştiriyorum. Çünkü baktığınızda bu sistem değişikliği oylanacak ama maddeleri tartışan yok. Tayyip Erdoğan ölümsüz bir şahıs da değil.

 

ÇOK YANLIŞ BİR ÜSLUP


CHP öyle bir propaganda yapıyor ki sanki bu Cumhurbaşkanı sistemiyle ilgili yapılmış olan oylama sonuçlanmış, AKP'nin adayı Tayyip Erdoğan olmuş, Tayyip Erdoğan da yüzde 50'nin üzerinde bir oy almış sonucu konuşuyor. Yani bugün CHP, AKP'nin propagandasını yapıyor. Bu çok yanlış bir üslup. Bugün MHP de, CHP de AKP de adayını çıkaracaktır. Bu Tayyip Erdoğan olur veya bir başkası olur. Şimdiden CHP sonucu ilan etmiş bunun üzerinde AKP propagandası yapıyor.”

 

Haber / Gökhan TEKER