Çare DSİ. Çözüm Naip Barajı

Tekirdağ Süleymanpaşa'da su ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Aşağısevindikli'deki arıza sonrası ilçenin büyük kısmı yaklaşık 48 saat susuz kaldı. TESKİ alternatif Ã

GÜNDEM 11.04.2017 21:11:00 0
Çare DSİ. Çözüm Naip Barajı

07 Nisan 2017 tarihinde saat 15.15’de Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesinin su ihtiyacının yüzde 65’ini karşılayan Muratlı Aşağısevindikli İçme Suyu Terfi Merkezi’ndeki SCADA ölçüm istasyonunun uyarısı ile ana isale hattı üzerinde basınç kaybının olduğu anlaşılmış, TESKİ ekiplerince yapılan araştırma ve inceleme sonucunda 800 mm. çapındaki CTP isale hattı üzerinde Süleymanpaşa istikametinde sekizinci kilometrede tren yolu altı geçiş noktasındaki dönüş dirseğinde arıza olduğu tespit edilmişti.

 

SÜRATLE MÜDAHALE EDİLDİ

 

TESKİ Genel Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada müdürlüğe bağlı Süleymanpaşa İlçe Şube Müdürlüğü ekiplerinin süratle arızaya müdahalede bulunmasıyla bütün zor koşullara rağmen 08 Nisan günü 22.00 sularında çalışmanın tamamlandığı ancak belirtildi. 09 Nisan 2017 gü sabah saat 05:45 itibariyle kademeli olarak hatta su verilmeye başlandığı kaydedildi. Ancak yaklaşık 240 kilometre uzunluğunda olan şehir şebekesinin dolması ve yüksek katta bulunan abonelere suyun ulaşmasının zaman aldığı belirtildi.

 

BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI

 

Yaşanan bu beklenmedik arıza nedeniyle oluşan su kesintisi sonucunda halkın gösterdiği sabır ve hoşgörü için teşekkür edilirken kalıcı çözüm için DSİ’ye çağrıda bulunuldu: “Ana isale hatlarında oluşabilecek arızalara alternatif çözüm olarak DSİ tarafından yapılan Naip Barajı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin tamamlanarak bir an önce devreye alınması gerekmektedir. Bu tesislerin devreye alınması için DSİ ile görüşmelerimiz devam etmektedir.”

 

Haber / Mensure KARDEŞ