Evet Tek Kişiyi Hayır Her Kişiyi

Kurucusu olduğu Hayır Partisi'nin kurucusu Tuna Bekleviç saha çalışması için bu sefer memleketindeydi. Bekleviç, "Referandumun 'Evet' kısmı tek kişinin istikbalini korurken 'Hayır' kısmı tüm Ã?

SİYASET 10.04.2017 21:06:00 0
Evet Tek Kişiyi Hayır Her Kişiyi

Hayır Partisi'nin kurucusu Tuna Bekleviç, memleketi Edirne'de yaptığı açıklamada, AK Parti'nin siyasi ömrünü tamamladığını ifade ederek, “Siyaset üretemeyen ve tamamen medya ve iş dünyası ile ayakta kalan bir parti bu saatten sonra toparlanamaz” dedi. AK Parti ile hareket ettiği sürece ilişkin bir pişmanlığı olmadığını ifade eden Bekleviç, MHP'deki kayıpların yüzde 80'e ulaşacağını, AK Parti'nin ise yüzde 12 civarında kayıp yaşanacağını belirtti.

 

AYRILIK SÜRECİNE DE DEĞİNDİ

 

2011 genel seçimlerinde AK Parti'den Edirne ikinci sıra milletvekili adayı olan ancak daha sonra referandum sürecine ilişkin yaptığı 'Hayır' çıkışıyla büyük ses getiren Hayır Partisi kurucusu Edirneli Tuna Bekleviç bir kafeteryada Edirne'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 16 Nisan'daki referandumda neden 'Hayır' denmesi gerektiğini aktaran Bekleviç, AK Parti ile yaşadığı ayrılık sürecini de uzun uzun anlattı.

 

EDİRNE’DE AZ ENGELLENDİK


Hayır Partisi'ni kurduktan sonra 2 ay gibi kısa bir sürede 66 il, 155 ilçe ve bin 200 köy ziyaret ettiğini belirten Tuna Bekleviç, birçok bölgede medya sansürü ve polis engeli gibi zorluklarla karşılaştıklarını belirtti. Edirne'de de birtakım zorluklarla karşılaştıklarını belirten Bekleviç, “Ancak burada karşılaştığımız zorluklarla Anadolu'nun bazı illerinde karşılaştığımız zorlukları kıyasladığımızda Edirne, az engelleme yaşadığımız şehirlerarasında yer alıyor” dedi.

 

EVET DERSENİZ SORUN YOK


10 Ocak'tan itibaren ekibi ile birlikte sıkı bir 'Hayır' kampanyası yürüttüğünü belirten Bekleviç, bu kampanya süresince gerek hukuki, gerek polis engeli, gerekse medya sansürü gibi birçok zorluklarla karşılaştıklarını ancak buna rağmen yılmadan mücadelelerini sürdürdüklerini kaydetti. 'Evet derseniz sorun yok ancak hayır derseniz tüm kapılar yüzünüze kapatılabiliyor' diyen Bekleviç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 

VAHŞİ BİR KAMPANYA


“Referandumun 'Evet' kısmı tek kişinin istikbalini korurken 'Hayır' kısmı tüm ülkenin istikbalini ilgilendiriyor. Karşımızda vahşi bir kampanya var. 1 milyar TL'lik bir finansla karşı karşıyayız. Açılan 3 'Hayır' afişine bile tahammülleri yok. 20 ilde toplantılarımız iptal edildi. 'Hayırcılar teröristtir' kampanyaları da tutmadı. Şimdi farklı kampanyalar peşindeler. Bizim mücadelemiz tertemiz. Helal kampanya yürütüyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin harçlıklarıyla, emekli büyüklerimizin emekli maaşlarıyla organize edilen kampanyalar yürütüyoruz.”

 

KOPUŞ GEZİ İLE BAŞLADI


AK Parti ile ilgili geçmişine yönelik açıklamalar-da da bulunan Bekleviç, kendisini AK Parti'den koparan 3 olayın; gezi süreci, 17 - 25 Aralık süreci ve Türkiye'nin dış politikasında yapılan yanlışlar olduğunu belirtti. Bekleviç, “AK Parti'nin 2009'da vadettiği Türkiye ile 2017 Türkiye'si arasında epey bir fark var” dedi.


FARKLI BİR PARTİ KURACAĞIZ


Hayır Partisi'nin 16 Nisan'da kapanacağını ve bu süreçten sonra yapısal olarak da farklı bir parti kurmayı hedeflediklerini kaydeden Bekleviç, AK Parti'nin siyasi ömrünü tamamladığını vurgulayarak, “Siyaset üretemeyen ve tamamen medya ve iş dünyası ile ayakta kalan bir parti bu saatten sonra toparlanamaz” dedi. Bekleviç ayrıca bir soru üzerine, bir daha AK Parti ile devam etmesinin mümkün olamayacağını belirtti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN