Diş Hastalıkları Diğer Hastalıkları da Tetikliyor

Edirne'de İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile beraber İl Sağlık / Halk Sağlığı Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, Şehit Asım İlkokulu'nda koruyucu ağız ve diş saÄ?

GÜNDEM 9.04.2017 19:49:00 0
Diş Hastalıkları Diğer Hastalıkları da Tetikliyor

Kişioğlu, “Diş ve dişeti hastalıkları dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunlarındandır. Genel sağlığın bir parçası olduğu halde hayatı doğrudan tehdit etmediği düşünüldüğü için toplum tarafından gereken önemin verilmediği hastalıklardır” dedi. Kişioğlu şöyle devam etti:

 

CİDDİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU

 

“Maalesef görülme sıklığının yüksekliği, diğer sistemik hastalıklara neden olabilmeleri ve tedavilerinin de masraflı, uzmanlık gerektirmesi ve zaman alıcı olmasından dolayı ciddi bir halk sağlığı sorunudur.  Bu bağlamda Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü 2015-2016 yılları içinde 22 bin ilkokul öğrencimizin ağız diş sağlığı muayenesini gerçekleştirmiştir. Bunun dışında 18 bin öğrencimize de ağız ve diş sağlığı seti dağıtılmış olup, uygun yaş gruplarından 9 bin 500 öğrenciye koruyucu flor-vernik uygulaması yapılmıştır.

 

KALİTELİ VE YÜKSEK STANDARTLARDA

 

Koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerimizin dışında ilimizde Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 42 aktif diş üniti, toplamda ilimizde kamuya ait 62 diş üniti ve 50 diş hekimi kaliteli ve yüksek standartlarda ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmaktadır. Bu merkezimizde protez uzmanımız, kanal tedavi uzmanımız, çocuk diş hekimi uzmanımız, dolgu uzmanımız ve ayrıca implant kliniğimiz ve implant uzmanımız da bulunmaktadır.   Her şeyin başı koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerine verilen önemdir. Bunun için de günde 2 defa ve ikişer dakikalık diş fırçalamamız yeterlidir.”

 

Haber / RüşaElma