Belediyeden Kepçe Emniyetten Kelepçe

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Malkara, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde iki gün içinde 16 kişi uyuşturucu ticareti yapmak ve/veya kullanmak suçlarından gözaltına alındı.

GÜNDEM 6.04.2017 20:41:00 0
Belediyeden Kepçe Emniyetten Kelepçe

Yaklaşık yedi kilo esrar, eroin, bonzai türü zehire el konuldu. Bir kişi tutuklandı, 15 kişi sorguda. Çorlu’da ise belediye ticaretin yapıldığı 22 metruk binayı yıktı.

 

Uyuşturucu ticareti ve kullanımı Tekirdağ’ın üzerine kabus gibi çökerken emniyette, yerel yönetimlerde duruma kayıtsız değil. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa, Malkara, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde iki gün içinde 16 kişi uyuşturucu ticareti yapmak ve/veya kullanmak suçlarından gözaltına alınırkenÇorlu’du uyuşturucu ticareti ve kullanımı yapıldığı tespit edilen 22 metruk bina belediye tarafından yıkıldı.

 

6.5 KİLO ESRARLA YAKALANDI

 

Tekirdağ Polisi gerek Uyuşturucu İle Mücadele, gerek Asayiş, gerek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri gerekse ilçelerdeki polis merkezleriyle 4 ve 5 Nisan günlerinde uyuşturucu ticareti yapanlara da, kullananlara da göz açtırmadı. Halkı zehirleyenlere darbenin en ağırı Süleymanpaşa’da vuruldu. Zafer Mahallesi’nde T.A adlı kişi 6 bin 528 gram esrar ve 23 gram hint keneviri ile ele geçirildi. Üç ayrı suçtan da aranması bulunan T.A tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

8 KİŞİ TİCARETİNDEN SUÇLANIYOR

 

Çorlu’nunHıdırağa Mahallesi’nde de A.Ö, D.K ve F.D isimli kişiler 130 gram bonzai, 63 sentetik hap, 57 sentetik kannabinoid, 3.70 gram esrar ve 140 fişek kokain maddesiyle yakalandı. Yine aynı mahallede Ş.A ve M.T isimli şahıslar 5 fişek sentetik kannabinoid ve 280 TL nakit para; M.E, H.E ve E.E isimli şahıslar 67.05 gram eroin, 36 bin 120 TL nakit para, bir adet pompalı yivsiz av tüfeği ve 12 tüfek fişeğiyle yakalandı. Sorguları devam eden zanlıların ticaret yaptıkları zannından da esasla tutuklanacağı öngörülüyor.

 

8 KULLANICI GÖZALTINDA

 

Ayrıca yine Süleymanpaşa’da Aydoğdu, Malkara’da Camiatik, Çerkezköy’de ise Fatih, Fevzipaşa ve Bağlık Mahalleleri’ndeS.C.S, H.Y, S.B, G.P, G.T.K İ.E, A.K ve F.D isimli kişiler tek kullanımlık diye tabir edilen uyuşturucu maddesi üzerlerinde bulununca gözaltına alındı. Uyuşturucu kullanmaktan suçlanan zanlıların sorgusu sürüyor. Polis iki günlük operasyonda yedi kilo esrar, eroin, bonzai türü zehire el koyarken zehir tacirlerine ağır darbe vurdu.

 

22 METRUK YAPI YIKILDI

 

Öte yandan Çorlu’da Çorlu Belediyesi ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Hıdırağa Mahallesi'nde yapılan çalışma neticesinde, bölgede uyuşturucu madde satılan ve kullanılan 22 adet metruk yapının yıkımı gerçekleştirildi.Mahalle halkının da ekiplere destek verdiği yıkım işlemi, sabah saatlerinde başlayarak ara verilmeksizin saat 18'00'e kadar sürdü.  

 

VATANDAŞTAN ŞÜKRAN

 

Vatandaşlar özellikle çocukları için duyduğu tedirginliğin giderilmesinden dolayı emniyet ve belediye ekiplerine teşekkürlerini ilettiler.Öte yandan son yapılan incelemede vatandaşların mesken olarak kullanımı dışında kalan; madde satılan ve kullanılan  metruk yapının kalmadığı tespit edilde ve çalışma sonuçlandırıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ