Çorlu Barışın Sembolüdür

Çorlu,  34'ncü Karadeniz Odaları Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Türkiye'nin dört bir yanından gelip kardeşçe bir arada yaşayan halkıyla, Å

GÜNDEM 6.04.2017 20:28:00 0
Çorlu Barışın Sembolüdür

34. Karadeniz Odaları Toplantısı, 26 üye oda başkan ve temsilcilerinin katılımıyla Çorlu'da yapıldı.Çorlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, TÜRMOB Genel Başkanı Prof. Dr. Cemal Yükselen, Karadeniz Odaları Toplantısı Platform Başkanı Yücel Akdemir, Çorlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Odsekin ve 26 üye oda ile konuklar katıldı.Toplantının açılış konuşmasını Çorlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Odsekin yaptı. Odsekin konuklara Çorlu'nun ticari kapasitesi hakkında bilgiler aktardı.

 

TARIMDAN SANAYİYE

 

Odsekin'in ardından konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, katılımcı ve konukları Çorlu'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "2016 sayım sonuçlarına göre 253 bin551’lik nüfus ile 16 ilimizden büyük bir kentiz. Belediye başkanlığımın ilk yılı olan 1989’da göreve geldiğimde nüfusu 104 bin303 olan Çorlumuz bir tarım kentiydi.  80’li yılların başından itibaren yaşanan sosyal, siyasal ve ekonomik gelişmeler neticesinde, şehrimiz, sahip olduğu zengin yer altı suları, fabrikalara elverişli geniş arazilerinin varlığı ve jeopolitik konumu sayesinde hızla sanayi odağı bir kent haline gelmiştir.

 

DÜNYA MARKASI ÜRETİM YERİ

 

Çorlu günümüzde, büyük ölçekli ve marka değeri yüksek hazır giyim, ev tekstili ve deri konfeksiyonu pazarında dünya çapında söz sahibi birçok firmaya ev sahipliği yapmaktadır. Gelişen sanayinin yarattığı iş imkanları doğrultusunda her yıl yaklaşık 10 bin kişi göç alan Çorlumuz, konumu ve büyüklüğü itibariyle Trakya’nın kalbidir. Gururla ifade edebilirim ki; Türkiye’nin dört bir yanından gelip kardeşçe bir arada yaşayan halkıyla, şehrimiz barışın ve huzurun sembolüdür” dedi.

 

KÖKLÜ YERLEŞİM MERKEZİYİZ

 

Birkaç gün önce bir süredir üzerinde çalıştıkları "Osmanlı Belgelerinde Çorlu" adlı kitabın tanıtımını yaptıklarını hatırlatan Baysan, “Halkımıza ve ilim alemine kazandırdığımız bu eser sayesinde Çorlumuzun tarihi geçmişi itibariyle de köklü bir yerleşim merkezi olduğunu gördük. Tarihimizden aldığımız bu misyonu, bizden sonraki nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.Başkan Baysan'ın ardından TÜRMOB Genel Başkanı Prof. Dr. Cemal Yükselen'de katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.Yapılan konuşmaların ardından 34. Karadeniz Odaları Toplantısı gündem maddeleri ile devam etti.

 

Haber / Rüşa Elma