Girişimci Olun Yazılımı Seçin

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin beş liseden gençlerle Namık Kemal Üniversitesi'nde, 'Girişimcilik ve Fütürizm: Geleceğe Bakış' konulu konferanslardan ilkinde bir araya geldi.

GÜNDEM 4.04.2017 20:32:00 0
Girişimci Olun Yazılımı Seçin

Girişimciliğin yaşı olmadığını ve lise öğrencilerinin de girişimci olabileceğini belirtenŞahin tiyo da verdi: “Aranızdan inşallah yazılım alanında, oyun yazılımı alanında veya farklı alanlarda girişimciler çıkacak

 

2016 yılı Sosyo-Ekonomik Mali Destek programı kapsamında ‘Ekonomi Yaratacak Katma Değerli Yüksek İleri Teknolojik Girişimcilik Modeli’ isimli proje ile Trakya Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan Namık Kemal Üniversitesi, bu kapsamda gerçekleştirdiği proje faaliyetleri dahilinde ‘Girişimcilik ve Fütürizm Geleceğe Bakış’ konulu konferanslardan ilkini Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verdi.

 

BEŞ LİSEDEN ÖĞRENCİLER KATILDI

 

Konferansa Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, Namık Kemal Üniversitesi’nden Proje Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Eker,  Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Gündoğdu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ebru Naim Fen Lisesi’nden öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 

FARKLI ALANLARDAN GİRİŞİMCİLER ÇIKMALI

 

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen konferansta bir sunum yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, girişimci olmanın farklı düşünmekten geçtiğine vurgu yaparak şunları söyledi: ‘’Hobileriniz, ilgi alanlarınız doğrultusunda yapmak istediğiniz şeyler varsa olaylara farklı açıdan bakarak, farklı düşünerek, sistemler geliştirerek sizler de girişimci olabilirsiniz. Bu anlamda kiminiz doktor, kiminiz avukat, kiminiz mühendis olacak. Kiminiz bizler gibi kamu kurumunda yönetici olacak. Bunlar olacak ama bununla beraber aranızdan inşallah yazılım alanında, oyun yazılımı alanında veya farklı alanlarda girişimciler çıkacak.

 

MESELEYE FARKLI BAKMASINI BİLİN

 

Bu alanlarda girişimci olacak arkadaşlarımız var bu bir. İkincisi nerede olursanız olun.  İster okulda öğretmen, ister üniversitede hoca olun, ister avukat ister doktor olun ama mutlaka meseleye farklı bakmasını bilin. Üniversite hocamız, bakın proje yazdı. Normalde hocam üniversitede ders veriyor. Kendi görevleri var. Yapacak işleri var. Ama ne oldu. ‘Ben bunların dışında farklı bir şey yapabilirim’ dedi. Meseleye farklı baktı ve bir fikir ortaya çıkardı. Bu fikri kâğıda döktü. Arkasından da model oluşturdu. ‘Ben öğrenciyim benden ne olur’ demeyin. Lise talebesinin de ortaokul öğrencisinin de, üniversite öğrencisin de, orta yaşta veya yaşlı birinin de önü açık. Siz de kendi alanınızda farklı sistemler geliştirebilir, girişimci olabilirsiniz. Trakya Bölgesinden de güzel girişimciler çıkacağına inanıyorum. Burada büyük bir emek var. Burada emeği geçen üniversitemize, hocamıza ve kalkınma ajansı çalışanlarına ve siz değerli akademisyenlere teşekkür ediyorum.”

 

Haber / Rüşa Elma