TSYGD Basına Sözlü Saldırıyı Yazılı Kınadı

Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TSYGD) Yönetim Kurulu üyeleri, Mert Soylu'ya yapıldığı belirtilen sözlü saldırıyı kınadı.Dernekten yapılan yazılı açıklamada, hafta sonu Saraçhan

SPOR 3.04.2017 21:21:00 0
TSYGD Basına Sözlü Saldırıyı Yazılı Kınadı

Karşılaşma sırasında basın yeleği ile maçı takip eden Soylu'ya yapılan saldırının spor sahalarına yakışmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

SÖZLÜ TACİZ VE KÜFÜR

 

"Kale arkasında bulunan Soylu, Ayşekadınspor'unkorner kullandığı bir sırada Yeni Karpuzlu forması giyen E.B. tarafından sözlü tacize uğradı. Arkadaşımız Mert Soylu oyuncuya işine bakmasını, oyununu oynamasını, bu tip şeyler yapmamasını ikaz etti. Ama bu futbolcu hiç aldırmayarak sözlü tacizini sürdürdü. Spor Ekstra muhabiri Soylu olayın büyümemesi ve maçın önüne geçilmemesi için herhangi bir tepki vermezken Yeni Karpuzlu'dan bir başka futbolcu E.D. olaya müdahil olmuş ve Soylu'ya küfürler ederek arkadaşımıza saldırma girişiminde bulunmuştur.

 

DARPI ÖNLEDİLER

 

Bunun üzerine maçın yardımcı hakemi ve Ayşekadınsporlu futbolcular araya girmiş ve Soylu olası bir darp girişiminden böylelikle kurtulmuştur. Buna rağmen E.D. küfürlerine devam etmiş, Soylu da olayların daha fazla büyümesini önlemek ve maçın kesintiye uğramaması için sahayı terk ederken maçın hakemi Hamdi Görkem Pehlivanlı olaya müdahale etmiş ve bu futbolcuyu kırmızı kart ile cezalandırarak oyundan atmıştır.Bu yapılanın futbolla, sporla özellikle de amatör sporla hiç bir alakası olamaz."

 

ÖZÜR DİLEMELİLER

 

Kulüpten özür beklendiğinin aktarıldığı açıklamada, "TSYGD olarak en kısa zamanda Yeni Karpuzluspor Kulübünden üyemize yapılan bu çirkin saldırı ile ilgili özür açıklamasını bekliyor ve bu futbolculuğa yakışmayan saldırgan tutumundan dolayı alakalı kişiye gerekli merciler tarafından en ağır cezanın verilmesini bekliyoruz. Edirne'mizin en aktif spor muhabirlerinden olan üyemiz sevgili Soylu'ya da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadesinde bulunuldu.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ