"TESKİ'DEN TEKZİPLİ AÇIKLAMA"

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi – TESKi gazetemizin 22 Mart 2017 tarihli 1323 sayılı sayısında yer alan, "TESKİ'den Yargısız İnfaz" başlıklı habere ilişkin açıklamada bulundu. H

GÜNDEM 3.04.2017 21:20:00 0

17 yıl aradan sonra üstelik hiçbir tebligatta bulunmadan alacağını neredeyse 10 katıyla tahsil etti” şeklindeki ifadenin gerçek dışı ve kamuoyunu yanlış yönlendiren bir ifade olduğu öne sürüldü. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

BORÇ DEVROLDU

 

“Haberde belirtilen vatandaşımızın 2000/3-2000/6 dönemlerine ait su borcu, 31/03/2014 tarihinde  TESKİ Genel Müdürlüğü’nün kurulmasıyla birlikte Çerkezköy Belediyesi’nden TESKİ’ye devredilen su alacakları içerisinde bulunmakta olup, bu yolla  TESKİ’ye devri yapılan ilçe ve belde belediyeleri ile su birliklerinin mevcut su alacaklarının takip ve tahsili 2560 sayılı İSKİ Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2. ve 13. maddesi uyarınca TESKİ Genel Müdürlüğü’nün görev, yetki ve sorumluluğundadır.

 

YENİ ABONELİK KAPAKLI’DAN

 

Habere konu olan 8005014 numaralı aboneliğin bulunduğu mahalle, mahkeme kararı ile 01/01/2001 tarihinde  Çerkezköy Belediyesi sınırlarından çıkarılarak Kapaklı Belediyesi sınırlarına dahil edilmiş olup,mahallenin devredilmesi nedeniyle Çerkezköy Belediyesi tarafından söz konusu aboneliğe ait borçlar tahsil edilmeksizin 31/12/2000 tarihinde abonelik kapatılmış, Kapaklı Belediyesi tarafından ise söz konusu vatandaşa yeni abonelik kaydı yapılmıştır.

 

ALACAK MEVZUATA UYGUN TAHSİL EDİLMİŞ

 

Söz konusu 8005014 nolu aboneliğin 31/12/2000 tarihinde “kapatılmış” olması gerekçesiyle, TESKİ tarafından mevcut su borcunun tahsili için herhangi bir tebligat yapılmaksızın doğrudan icra takibi başlatılmış olup, bu çeşit kapalı aboneliklerin veya mevcut aboneliğini kapatmadan yer değiştirdiği tespit edilen aboneliklerin borç tahsilatları bu usulle gerçekleştirilmektedir. Ancak, “ aboneliği devam eden” fakat su borcunu zamanında ödemeyen abonelerimize TESKİ Tarifeler yönetmeliğinin 29/2-a maddesi uyarınca öncelikle 7 gün içinde borcunu ödemeleri konusunda ihbarname tebliğ edilmekte, ihbarnameye rağmen süresinde borç ödenmediği takdirde ise suyu kapatılarak abone hakkında icra takibi başlatılmaktadır.

Dolayısıyla, haber konusu su alacağı tamamen yasal mevzuata uygun olarak takip ve tahsil edilmiş olup, konuyla ilgili halkımızı doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılması gerekmiştir.”

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN