Romanlar Siyasete Alet Edilmemeli

Referandum çalışmaları kapsamında bazı Roman derneklerinin temsilcileriyle görüşmek için Edirne'ye gelen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman vatandaşların siyasete alet edilmesini doğru bulmadığ

GÜNDEM 2.04.2017 20:40:00 0
Romanlar Siyasete Alet Edilmemeli

Edirne’nin Menzilahir Mahallesi’nde ve Meriç İlçesi’nde Roman vatandaşlar ile bir araya gelenPurçu ziyaretleri öncesi CHP Edirne İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler’in bir süre önceki, “Referandumda evet diyeceğiz” tavrına isim vermeden atıfta bulunanPurçu şunları söyledi:

 

KALBEN HAYIR DİYECEKLER

 

'Evet' diyenlerin neden 'Evet' dediklerini çok iyi biliyoruz. Özellikle SİROMA projesinde görevli arkadaşlar 'Evet' diyeceklerdir. Ama kendi bireysel çerçevelerinde 'Evet' dediklerini kalben ise 'Hayır' dediklerini biliyoruz. Var o şekilde görevli arkadaşlarımız, bu normal. İzmir'de 'Hayır' diyen arkadaşlarımızın sayısı oldukça yüksek. Zaten son iki genel seçimde de mahallerimizin durumu ortada. 'Hayır'ı rekor katlayarak sonuç alacağımızı düşünüyoruz.

 

REFERANDUMLA SOSYAL YARDIM ARASINDA BAĞ YOK

 

Sosyal yardımları alan çoğu kişi var. Bir kere bu sosyal yardımlar referanduma bağlı olan bir şey değildir. Sen sandık başına gittiğinde bu Allah'la senin arada bir şeydir. Kimse görmüyor bunu. Bir sen biliyorsun bir Allah biliyor. Bunu açık açık söylüyoruz. Referandumla sosyal yardım arasında bir bağ yoktur. İktidar bu noktada farklı oy atan kişinin sosyal yardımını kesiyorsa bu zaten siyasete, yöneticiliğe uygun bir şey değil. Gayri ahlaki bir davranıştır. Vatandaş orada özgürce oy kullanacak. Bu şekilde vatandaşı cezalandırmaya gidiyorsa bu zaten baştan diktatörlüktür. Bütün bireyler birbirlerinin görüşüne saygı duymalıdır. Demokrasinin, saygının olmadığı yerde o iş diktatörlüğe gider.”

 

Haber / RüşaElma