Üç Semavi Din Edirne'de Buluştu

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD), üç semavi dini fotoğraflarla Edirne'de buluşturdu.

GÜNDEM 1.04.2017 00:18:00 0
Üç Semavi Din Edirne

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “3 semavi dinin yaşatıldığı bir kenttin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.  EFOD’un Enver Şengül’ün fotoğraf atölyesinin hazırladığı Dünya İnançları Fotoğraf Sergisi ‘Amin’ Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Serginin açılışına Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan Tabakoğlu ile 3 semavi dinden din adamları katıldı.Enver Şengül, kendi fotoğraf atölyesinin hazırladığı serginin hazırlık aşamaları hakkında bilgi verirken, EFOD Başkanı Serdar İyiiz, serginin açılışında kendilerini yalnız bırakmayan misafirlere teşekkür etti.

 

GURUR DUYUYORUM

 

EFOD’un sergisinin çok anlamlı bir sergi olduğunu ifade eden Gürkan, “Edirne 3 semavi dininde çok güzel ibadethanelerinin bulunduğu bir kent. Bizim için, Müslümanlar için Selimiye Camii, Yahudi dostlarımız için Edirne Büyük Sinagog’u ve Hristiyan dostlarımız için Sweti George Bulgar Kilisesi, Sweti Konstantin-Elena Kilisesi. Bunlar paha biçilmez dünya değerleridir. Bunlara sahip belediye başkanı olmaktan dolayı gurur duyuyorum” diye konuştu.

 

SES GETİRECEK BİR PROJE

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da EFOD’un en eski üyelerinden biri olduğunu belirterek EFOD’un dünyada ses getirecek bir projeye imza attığını söyledi.  Daha sonra söz alan Edirne Valisi Günay Özdemir, “Gerçekten bugün dünya için, ilimiz için çok önemli bir faaliyete imza atıyoruz. Aslında Edirne tarih boyunca bu tür faaliyetlerin merkezi olmuş. Bütün inanç ve düşüncelerin ortak yaşama biçimi oluşturduğu bir kent. Bu kent bu yaşam biçimini hala sürdürmektedir” şeklinde konuştu.Dünya İnançları Fotoğraf Sergisi ‘Amin’de yer alan fotoğrafları anlatan slayt gösterisinin ardından izleyici ile buluşan Sema Gösterisi, katılımcıları adeta büyüledi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ