İki Ayda Bin Dört Kişiyi Ağırladı

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Kırklareli Müzesi'ni yılın ilk iki ayında bin 4 kişi etti.Ocak ayında müzeyi 482 kişi ziyaret ederken şubat ayÄ

GÜNDEM 1.04.2017 00:17:00 0
İki Ayda Bin Dört Kişiyi Ağırladı

Geçtiğimiz yılın ortalamasıyla devam eden ziyaretçi sayısının önümüzdeki aylarda artması bekleniyor.Özellikle Turizm haftasında ziyaretçi sayasının arttığını söyleyen yetkililer öğrenci gruplarının bu ziyaretlerde ağırlıklıolduğunu ifade ettiler.

 

KIRKLARELİ MÜZESİ

 

20 Aralık 1930 yılında Büyük Önder Atatürk tarafından ziyaret edilen bina 1894 yılında Mutasarrıf Neşet Paşa ve o dönem Belediye Başkanı olan Hacı Mestan Efendi zamanında yaptırılmıştır. 1962 yılına kadar fiilen Belediye Binası olarak kullanılmış, 1970 yıllarında ise tamamen boşaltılarak yıkıma terk edilmiştir. 1983 yılından itibaren başlayan ve çeşitli aralıklarla devam eden restorasyon, teşhir-tanzim çalışmaları 1993 yılında tamamlanmıştır.

 

Bodrum hariç iki katlı betonarme olan yapının dört cephesinde yayılan kemerli pencereler yer almakta olup, girişte dört sütuna oturan cumba vardır. Arkeoloji ve Etnografya Seksiyonları üst katta yer almakta, ayrıca giriş katında Kültür ve Tabiat sergi salonu bulunmaktadır.

 

Haber / Gökhan TEKER