Edirne Kendi Çimini Kendi Üretiyor

Edirne Belediyesi kendi bünyesine ait 14 bin metrekare alanı ''çim tarlası'' olarak yeniden düzenledi. Mevcut alanda çim yetiştirmeye başlayacak ve kendi çimini kendi üretecek. Konu hakkında aÃ?

GÜNDEM 31.03.2017 00:30:00 0
Edirne Kendi Çimini Kendi Üretiyor

PARK VE YEŞİL ALANLAR İÇİN

 

Edirne Belediyesi, kendi bünyesinde bulunan 2 alanda çim üretmeye başladı. Belediye, şehir merkezinde toplam 1 milyon 300 bin metrekare yeşil alanda kullanılmak üzere kendi ürettiği ve rulo kesimini yaptığı çimleri kullanmaya başladı. Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bir süre önce verdiği talimatla, mülkiyeti belediyeye ait olan Sarayiçi’ndeki 8 bin metrekare ve Karaağaç’taki 6 bin metrekare alan çim tarlasına dönüştürüldü. Park ve diğer yeşil alanlardaki çimlendirme ve onarım işlerinde kullanılmak üzere rulo çim ihtiyacı bu alanlardan karşılanmaya başladı.

 

BİRİNCİ SINIF ÇİM TOHUMU

 

Alanlarda 1. Sınıf peyzaj çim tohumu kullandıklarını belirten Gürkan, rulo çim fiyatlarının piyasadan karşılanmasının maliyetli olduğuna dikkat çekerek, bir süre önce Belediye bünyesindeki 14 bin metrekare alanın çim tarlasına dönüştürüldüğünü, bu sayede de tasarruf sağladıklarını kaydetti.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bu alanların işletildiğini belirten Gürkan, “Peyzaj çalışmalarımızda gerekli olan en önemli malzemelerden biri de çim. Çim için gerekli kültür tohumlarını alıp bu alanlara ektik. Park ve yeşil alanlarda bakım ve yeni oluşturulan alanlar için rulo çim ihtiyacımızı buradan karşılıyoruz. Kendi ekiplerimiz bu alanlardaki çimi rulo makineleri ile alıp gerekli yerlere monte ediyor. Rulo çim ihtiyacımızı kendi imkanlarımızla sağladığımız için de önemli oranda tasarruf yaptık. İhtiyaçlar doğrultusunda yeni alanlar oluşturma imkanımız bulunuyor” dedi.

 

KESİNTİSİZ ÜRETİM

 

Rulo çimler ihtiyaç kapsamında mevcut alanlarda sabah saatlerinde ekipler tarafından 50 cm parçalar halinde kesilerek rulo haline getiriliyor ve sonrasında kaplama yapılacak park ve yeşil alanlara naklediliyor. Kesim yapılan alanlara sonradan yine çim tohumu atılarak üretime devam ediliyor.

 

Haber / Hüseyin Gökçeli