Trakyalı İş Adamları Bursa'da SİAD Kurdu

Bursa Batı Trakya kökenli yönetici, sanayici ve işadamlarının güçbirliği yapması amacıyla kurulan BATISİAD, iş dünyasına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

GÜNDEM 30.03.2017 11:17:00 0
Trakyalı İş Adamları  Bursa

Türkiye’nin özellikle Balkanlar’daki ekonomik gücünü ve üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmesini amaçlayan BATISİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, “Batı Trakya kökenli girişimciler olarak Türkiye’nin ve Balkanlar’ın sesi olmak, kendimizi dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.Batı Trakya Türkleri Yönetici İşadamı ve Sanayiciler Derneği (BATISİAD), kuruluşunun ardından ikinci istişare toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Protokolün birer selamlama konuşması yaptığı toplantıda Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, esnaf ve sanatkâr kesimi üzerine kısa bir değerlendirmede bulundu.

 

KALICI İSTİKRAR İÇİN

 

Çok sayıda Batı Trakya kökenli işadamı katıldığı toplantının açılışındaki konuşmasında, Türkiye ekonomisinin son yıllarda yakaladığı olumlu seyrin devam etmesini dileyen BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, derneğin hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan Er, “2002 sonrası sağlanan istikrarın kesintisiz sürmesi ile 2014 yılında ihracatımız Cumhuriyet tarihinin zirvesini görerek, 157 milyar 600 milyon dolara ulaştı. 2014 ve 2016 yılına kadar 3 seçim yaşadık ve arzu edilmeyen bir takım hadiseler gerçekleşti. Dolayısıyla 2016 sonunda ihracatımız 142 milyar 600 milyon dolara geriledi. Yani ekonomi, kuş kanadından bile yel alsa etkileniyor. Piyasaları, ekonomiyi canlı tutmak, istikrarı kalıcı kılmak için mücadelemizi sürdürmek zorundayız” diye konuştu.

 

“EKONOMİK GÖSTERGELER MORALİMİZİ YÜKSELTİYOR”

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından beklenenin aksine ekonominin olumlu bir seyre girdiğini de ifade eden Ahmet Er, “Zor geçen ve hatırlamak bile istemediğimiz 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlardan sonra artarak devam eden ihracatla birlikte ekonomik göstergeler morallerimizi yükseltiyor. TİM verilerine göre 2017 Ocak ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artmıştır” dedi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ