Hayır Demek Vatani Görevdir

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan seçime yönelik saha çalışmasını Keşan ve Keşan'ınYenimuhacir Beldesi'nde sürdürdü. Bircan, "Hayır demek vatani görevdir" dedi.

GÜNDEM 29.03.2017 21:44:00 0
Hayır Demek Vatani Görevdir

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan referandum çalışmalarına Keşan’da devam ederek, “Hayır yollarındayız. 16 Nisan’a kadar yorulmadan tüm köyleri, mahalleleri, beldeleri, ilçeleri gezeceğiz ve yurttaşlarımıza referandum konusunda doğruları anlatacağız” dedi. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Keşan FM’in canlı yayın konuğu olarak yaklaşık 1 buçuk saat açıklamalarda bulundu.

 

BÖYLE DEMOKRASİ OLMAZ

 

Bircan referandumda anayasa ve yasalara aykırı olarak evet diyenlere devletin her imkanının tahsis edildiğini hatırlatarak, “Ankara Kızılay ve Ulus’ta polis açık açık ‘evet dağıtabilirsiniz, hayır yasak’ diyebiliyor. Cumhurbaşkanı’nın toplantısına katılmayan muhtar görevden alınabiliyor. Böyle demokrasi olmaz. Daha tek adam gelmeden bunları yapanlar, Allah korusun referandum geçerse neler yapmaz. Bu yüzden diktatörlüğe hayır diyoruz” diye konuştu.

CHP’li Bircan radyo yayınından sonra 23'üncü dönem Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu'yu CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ile birlikte iş yerinde ziyaret etti. Bircan, Uslu ve Gümülcineli referandum üzerine değerlendirmelerde bulundu.

 

ADD’YE TEŞEKKÜR

 

Bircan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Keşan Şubesi’ni şube yönetim kurulu üyesi de olan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ile birlikte ziyaret etti. ADD’nin Türkiye’nin en önemli derneklerinden biri olduğunu kaydeden Bircan, “Cumhuriyet ve demokrasi mücadelemizde her zaman yanımızda olan ADD bizim için çok değerlidir. Bu ihanet teklife baştan beri ‘Hayır’ diyen ADD’ye şükranlarımı sunuyorum. Her zaman yan yana ve omuz omuzayız” diye konuştu.  

 

TEK TEK ANLATIYORUZ

 

Erdin Bircan, Yenimuhacir Beldesi’nde de yurttaşlarla buluşarak referandumu anlattı. “ Her Allah’ın günü, günde birkaç kez devletin parası ve imkanları ile Anayasa’ya göre hala tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nı evet propagandası yaparken izliyorsunuz. 14- 15 kanal aynı anda canlı veriyor. Biz ‘Hayır’ı anlatmak için televizyon kanalı bulamıyoruz. Salonları bize vermiyorlar. Bu mu demokrasi? Biz de köy köy, sokak sokak, belde belde gezerek tek tek anlatıyoruz yapılacak değişiklikle ülkemizin başına gelecekleri. ‘Tek adama hayır’ demek vatani görevdir” diyen Bircan, Yenimuhacir’in Hayır’a verdiği destekten dolayı belde halkına teşekkür etti.

 

Haber / Celal KARAKURT