Milli Seferberlikte Çıtayı Yükselttiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, "Asıl hedefimiz istihdama katkı sağlamak" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar YardÄ

GÜNDEM 27.03.2017 20:59:00 0
Milli Seferberlikte Çıtayı Yükselttiler

Toplantı öncesi basın açıklamasında bulunan Tarkan Alpay, CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Seferberlik" çağrısı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Konya'dan kamuoyuna ilk kez duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında, ziyaretlerin gerçekleştiğini kaydetti.

 

HEDEFLERİMİZ VAR


Türkiye'nin hedeflerinin olduğunu söyleyen Alpay, "İlk etapta bakanımız tüm bakanlık yöneticileri olarak 12 ekip kurmamızı istedi. 12 ekip 81 ili yaklaşık 1,5 ayda gezerek tüm çalışmaları teşviklerimizi anlatmaya başladık. 81 ilimizi ziyaret ettik. Çalışma hayatımızın tarafları ile bir araya geldik. Türkiye'nin 2023 hedefleri var. Asıl hedefimiz istihdama katkı sağlamak. Kayıp dışı istihdamı ortadan kaldırabilmek. 1 Ocak -15 Mart tarihleri arasında Kırklareli'nde 1603 yeni istihdamın işverenler tarafından sağlandığını görüyoruz. Burada çıkan da oluyor ama girenlerin de sayısının ortalaması alınan bir rakamdır. 2017 senesi itibariyle Kırklareli için 5 bin yeni istihdamı ön görüp hedefledik. 1603yeni istihdam ilk 2,5 ay içerisinde bu hedefin çok daha üstüne çıkacağımızın göstergesidir"

 

Haber / Ahmet KILAVUZ