"Alo. Adınız FETÖ'ye Karıştı"

Telefon dolandırıcıları bir zamanlar, "Adınız PKK'ya karıştı" diyerek yaptıkları dolandırıcılıkta "terör örgütü" değiştirdi.

GÜNDEM 26.03.2017 23:53:00 0

Artık FETÖ’nün adını kullanıyorlar. Kırklareli'nde telefonla aradığı kişilere kendisini polis veya savcı olarak tanıtarak "Adınız FETÖ'ye karıştı. Paralarınızı getirmezseniz başınız belaya gidebilir." diyerek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla bir kişi yakalandı.

 

İHBAR GELDİ

 

Bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, telefonla aradığı vatandaşlara kendisini polis veya savcı olarak tanıtan ve "Adınız FETÖ'ye karıştı. Paralarınızı getirmezseniz başınız belaya gidebilir." diyerek dolandırıcılık yapanların bulunduğu bilgisine ulaştı.

 

SUÇÜSTÜ YAKALANDI
 

Ekipler teknik ve fiziki takip sonucu dolandırıcılık şüphelisi A.Y'yi Karakaş Mahallesi Sungurbey Caddesi 3. Bayındır Sokakta, bir vatandaşın paralarını almak için telefonda ikna etmeye çalışırken suçüstü yakaladı. Şüphelinin geçen hafta bir kişiden bu yolla 10 bin liralık ziynet eşyalarını aldığı tespit edildi. Olayla ilgili bir şüphelinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN