Dördüncü Büyük Tekirdağ

Forbes Dergisi, "Türkiye'de yaşamak ve iş yapmak için en iyi kentler'' araştırmasının sonucunu yayınladı. Tekirdağ; İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra dördüncü sırada ye

GÜNDEM 26.03.2017 23:46:00 0
Dördüncü Büyük Tekirdağ

Dünyaca ünlü Forbes Dergisi, “Türkiye’de yaşamak ve iş yapmak için en iyi kentler’’ araştırmasının sonucunu yayınladı. 94 başlıktaki veri setine göre hazırlanan araştırma dört ana kategoriden oluşuyor: ‘’Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli”,“Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik”, “Marka Becerisi ve Yenilikçilik” ve “Erişilebilirlik.’’ Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’nin üç büyük kenti İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Tekirdağ en yaşanabilir dördüncü kent olarak göze çarpıyor.

 

EDİRNE 18, KIRKLARELİ 27’NCİ SIRADA

 

Türkiye’nin 81 ili baz alınarak yapılan araştırma sonucunda geçen seneye göre beş sıra birden yükselen Tekirdağ, listeye dördüncü sıradan adını yazdırdı. Son dönemlerde gelişen sanayi, yaşam standartları ile ön planda olan Tekirdağ;Eskişehir, Bursa, Antalya gibi cezbedici büyük kentleri geride bıraktı.Genel indeks sırası 61,46 olan Tekirdağ üçüncü olan İzmir’le arasındaki puan farkını 0,93’e kadar düşürdü. Sıralamaya göre Kırklareli (48,05) 27, Edirne ise 18’nci sırada kendine yer buldu.

 

DOĞU KENTLERİ YAŞANILABİLİR DEĞİL

 

Son dönemlerde yaşanan terör olayları, kentlerde istikrar sorunu vs. nedenlerle boğuşan doğu şehirleri listenin son sılaralarında kendine yer buldu. Araştırma sonuçlarına göre listenin son 3 sıralamasında Muş (29,71) 81, Şırnak (30,45) 80, Hakkari (30,94) 79. yer aldı.

 

Haber / Hüseyin Gökçeli