Çanakkale'yi Anarken Milli Bilinç Edindiler

Gülerçin Koleji'nde Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü, "Son Kale Çanakkale" etkinliğiyle kutlandı. Öğrenciler etkinlikte milli bilinç de edindi.

GÜNDEM 22.03.2017 21:18:00 0
Çanakkale

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci  yıldönümünde Gülerçin Koleji’nde  “Çanakkale Savaşı Şehitlerini Anma Töreni ” yapıldı.Okul yönetiminden yapılan bilgilendirmeye göre etkinlik Çanakkale’de şehit olmuş atalarımızı anmak, onlara olan vefa borcumuzu ödemek ve milli bilinci ve tarih şuuru yerinde öğrenciler yetiştirmek amaçlarıyla düzenlendi.  Tören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve ardından Müzik öğretmeniÖmer İnce şefliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Okul Müdürü Ömer Kürklü  günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

 

BEĞENİYLE İZLENDİ

 

Türkçe Bölüm Başkanı Simay Esen, Türkçe Öğretmeni Erkan Evren; Edebiyat Öğretmeleri İsmail Hıdıroğlu veMetin Ofoğlu’nun hazırladığı,  okulun Anadolu lisesi ve ortaokul öğrencilerinin canlandırdığı, “Son Kale Çanakkale” adlı gölge tiyatrosu sahnelendi.Ardından yine müzik öğretmeni Ömer İnce şefliğindeki öğrencilerden oluşan Çanakkale Korusu müzik dinletisi beğeniyle dinlendi. Etkinliğin sonunda Okul Müdürü Ömer Kürklü tarafından etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür edildi.