Hedefte Yüksel mi Var

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel'e ait FETÖ ile özdeşleşen makbule sofrasında çekilen bir fotoğraf durduk yerde önce sosyal medyaya, sonra yerel medyaya yansıdı.

GÜNDEM 21.03.2017 20:35:00 0
Hedefte Yüksel mi Var

Cüneyt Yüksel fotoğrafın TASİAD üyesi olduğu dönemde bir sofrada çekildiğini, darbe öncesi dernek ile yollarını ayırdığını belirtip gazeteci Adem Çil’i, “Hakkımda algı yaratmak istiyor” dedi.

Kapaklı Gazetesi sahibi Adem Çil ise eline geçen fotoğrafı yayınlamaması halinde kendini mesleğe ihanet etmiş hissedeceğini belirtip, “Fotoğraf bütün gerçekleri ortaya koymuyor mu?” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda, “Yalnızım” diye yaptığı açıklama hayli tartışılmış, çok sayıda AK Partili İl ve ilçe başkanı ile belediye başkanı sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda “Reyiz” diye tanımladıkları Erdoğan’ın yalnız olmadığını vurgulamış, “Yanındayız” mesajı vermişti. 15 Temmuz gecesi yaşanan hain FETÖ darbe girişiminin ardından neredeyse bir sene geride kalacak. Operasyonlar kamunun her alanında halen, yeterli veya yetersiz sürüyor ancak henüz siyasete uğramış değil. Bir iddiaya göre Erdoğan düğmeye referandum sonrası, “Evet” çıkması durumunda basacak.

 

BAŞ AĞRITAN İLİŞKİLER

 

Referandumdan sonra düğmeye basılacak olursa kim hangi gerekçe ile sorgulanacak tutuksuz veya tutuklu yargılanacak bilinmez ama Hükümet ile FETÖ öncesi Fettullah Gülen Cemaati ile olan ilişkiler çok baş ağrıtacak. O süreçte cemaat ile ilişkisi olmayan AK Partili yönetici sayısı o kadar az ki kimin ilişkisini ne derece sıfırladığı, kimin hala görüşmeleri muhabbeti sürdürdüğü bilinmiyor. Yine bu süreçte çekim tarihi belli olmayan, AK Partililer ile dünün Fettullahçıları bugünün FETÖCÜ’leri ile çektirdikleri fotoğraflar sosyal medyaya bir giriyor, bir çıkıyor ama bu sefer bir tık ötesi de yaşandı. AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in TASİAD üyesi iş adamları ile makbule sofrasında kaşık sallarken çektiği fotoğrafı yerel basında da yer aldı.

 

TASİAD’DAN İSTİFA ETTİM


AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel :"Sosyal medya ve yazılı basında hakkımda maksatlı yayınlar yapılmaktadır. TASİAD üyesi olduğum dönem kişilerle yediğim  bir yemek fotoğrafı ile benimde FETÖCÜ olduğum algıladırılmak isteniyor." diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Kapaklı Gazetesi sahibi  Adem Çil her nedense bu fotoğrafı yayınlayarak benim hakkımda algılar yaratmak istemektedir.Oysa darbe öncesi ben TASİAD üyeliğinden istifa ettim.Yakın bir zamanda basın toplantısı yaparak bu durumları açıklayacağım."

 

GAZETECİYİM. KAMUOYUNU AYDINLATTIM


Öte yandan bilgilerine baş vurduğumuz Kapaklı Gazetesi sahibi Adem  Çil ise, “Ben gazeteciyim. Kamuoyunu aydınlatmam gerekli.Bu fotoğraf  bütün gerçekleri ortaya koymuyor mu?" diyerek sözlerini şöyle bitirdi: “AK Parti il Başkanı Cüneyt Yüksel benim düşmanım değil. Böyle bir fotoğraf  elime geçtiğinde kullanmazsam gazetecilik mesleğine ihanet etmiş sayarım.”

 

Haber / Şaban Kardeş