Balıkçılara Ruhsat ve Vizede Kolaylık Geliyor

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde, balıkçı gemilerinin ve balıkçıların su ürünleri ruhsat tezkerelerini vize ve işlemlerinin nasıl yapılacağı hakkınd

GÜNDEM 20.03.2017 22:32:00 0
Balıkçılara Ruhsat ve Vizede Kolaylık Geliyor

Balık stokları üzerindeki av baskısının azaltılması ve sürdürülebilir balıkçılığın temini amacıyla denizlerde avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemilerine ruhsat tezkeresi düzenleniyor. Balıkçı gemilerine ve balıkçılara ait ruhsat tezkerelerinin yenilenmesi ve vize işlemlerine ilişkin iş ve işlemler 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna dayalı yayımlanan Su Ürünleri Yönetmeliği kapsamında gerçekleştiriliyor.
 

VALİLİKÇE YAPILIYORDU

 

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “02.01.2017 tarih ve 29936 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Su Ürünleri Yönetmeliği’ndeki değişiklikle, balıkçı gemilerinin ve balıkçıların su ürünleri ruhsat tezkerelerini vize ve yenileme işlemlerine kolaylık getirilmiştir. Mevcut yönetmelikte, balıkçılara ve balıkçı gemilerine verilmekte olan Su Ürünleri Ruhsat Tezkereleri’nin herhangi bir nedenle yenilenmesi ve süresi içinde vize işlemleri ancak verildiği Valilikçe yapılabilmekteydi.

 

MÜDÜRLÜKLER YAPABİLECEK

 

Yapılan düzenlemeyle, söz konusu işlemlerin Bakanlıkça yetkilendirilecek olan İl veya İlçe Müdürlükleri’nce yapılabilmesine imkan sağlanmaktadır. Ayrıca, iç sularda su ürünleri avcılığı yapacak balıkçı gemilerine verilen ruhsatların süresinin o su kaynağının kira süresi ile sınırlı olmasına yönelik bir düzenleme getirilerek, kiralaması yapılan iç sularda balıkçı gemilerine düzenlenen ruhsat tezkerelerinin süresi kira süresi ile sınırlandırılmaktadır.

 

ÜÇ İLÇEDE TOPLANTI

 

Bu kapsamda, İl Müdürlüğümüzde, Bakanlığımızca yetkilendirilen Marmara Ereğlisi, Süleymanpaşa, Şarköy İlçe Müdürlükleri’ndeki Su Ürünleri biriminde görevli olan personellerle balıkçı gemilerinin ve balıkçıların su ürünleri ruhsat tezkerelerini vize ve yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıda, yapılan yönetmelik değişikliği ile çıkarılan genelge doğrultusunda müracaatların alımından itibaren izlenilecek yol haritasının nasıl işleyeceği konusu anlatılmış, sorulan sorulara cevaplar verilmiştir” denildi.

 

Haber / Gökhan TEKER