Güçlü Türkiye İçin Güçlü Meclis Lazım

Cumhuriyet Kadınları Derneği Tekirdağ şubesi Tekira AVMönünde yaptığı basın açıklamasında "Cumhurbaşkanlığı sistemi" ismiyle getirilmek istenilen başkanlık sistemine "Hayırâ

GÜNDEM 20.03.2017 22:25:00 0
Güçlü Türkiye İçin Güçlü Meclis Lazım

ÜLKEMİZ ATEŞLE SINANIYOR

 

“Ülkemiz dört bir yandan sorunlarla çevrilmiş yeniden ateşle sınanıyor. Askerimizi, polisimizi, halkımızı tehdit eden terör, ekonomik sıkıntılar, Kıbrıs sorunu hepsi dün olduğu gibi bugünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin güçlenmesi ile çözülür. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin egemenliğinin ve bölünmez bütünlüğünün güvencesidir. Millet kendini temsil eden meclisine ve onun denetimine güvenmektedir.

 

MİLLETİN GÜCÜ ALINMALI

 

ABD Emperyalizmi bölgemizde etnik ve mezhepsel farklılıkları öne çıkararak ülkeleri bölmekte, acı ve gözyaşı dolu bir coğrafya yaratmaktadır. Çıkarlarını sürdürebilmek için Irak’tan Akdeniz’e uzanan bir İsrail-ABD malı kukla kürt koridoru kurmak istemektedir. Vatanımızı da bölecek olan bu girişime karşı Türkiye Fırat Kalkanı harekâtıyla engel olmaya başlamıştır. Ordumuzun başarılı olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi milletin gücünü ve kararlılığını temsil etmesi gerekmektedir. Meclisimizin meclis olduğu bir gün bile unutulmamalıdır.

 

GÜÇLÜ MECLİS İLE MÜMKÜN

 

Doların önlenemeyen yükselişi ile zaten krize girmiş ekonomi, can çekişmece başladı. İşsizlik öyle bir boyuta ulaştı ki gençler artık iş aramaktan bile vazgeçti. Büyük ekonomik sıkıntıların beklendiği bu süreci yine ancak birlik olmuş bir millet ve milli, üreten bir ekonomi ile aşabiliriz. Bu da ancak güçlü bir meclis ile mümkün olabilir.
Cumhuriyet Kadınları olarak milletimizin birliğini ve Cumhuriyetimizin devamlılığını istiyoruz. Bağımsız, özgür, huzurlu, bir ülkenin fertleri olmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek hayır diyoruz.

 

BİRLİĞİN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ

 

Bugünden tezi yok bütün şubelerimizle bulunduğumuz her yerde birliğin öncüsü olacağız. Farklılıklarımızı değil bizi birleştiren vatan sevgimizi paylaşacağız. Tüm kurumlan, siyasi partileri hayır demeye, birlikte çalışmaya ve gücümüzü birleştirmeye davet edeceğiz. Her yere gidecek mahallelerde köylerde hayır demenin önemini anlatacağız.Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak aziz milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Hayır kazanacak vatanın bütünlüğü sağlanacak, milletin yüzü gülecek.”

 

Haber / Celal KARAKURT