Farkında mısınız?

Malkara, Şarköy ve Saray ilçelerinin 10 mahallesinde ikinci yılına girilen Kırsal Turizm Projesi masaya yatırıldı. Prof.Dr.H.Tamer Dodurka bölgenin avantajlarını anlatıp, "Bunların farkında olmalıyı

GÜNDEM 20.03.2017 08:09:00 0
Farkında mısınız?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Malkara, Şarköy ve Saray ilçelerinin 10 mahallesinde 2015 yılından itibaren yürütülmekte olan "Kırsal Turizm Projesi" kapsamında ikinci değerlendirme toplantısı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 

KIRSAL TURİZM YAYGINLAŞIYOR

 

Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. H. Tamer Dodurka'nın yanısıra 10 mahalleden eğitime dahil olan vatandaşın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan kırsal turizmin giderek yaygınlaştığını ve bizim bölgemiz içinde büyük önemi olduğunu belirtti. Dodurka şöyle devam etti:

 

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ

 

“Dünyada her şey hızla değişim göstermektedir. İlimiz her yönü ile avantajlı bir coğrafyada bulunduğundan ekonomik ve sosyal açıdan gelişmiş tarımsal ürünler çeşitliğine sahip. Tarımsal çeşitlilik olarak ve güvenilir bir bölgede yer aldığımızdan şanslıyız. Eşsiz doğa manzarası, yamaç paraşütü, yürüyüş parkurları, foto- safari, kuş gözlem noktaları ve bunların yanı sıra üzüm, kiraz, manda ve keçi sütünden yapılan ürünlerimiz bizlerin sahip olduğu nimetlerin arasında yer almaktadır.

 

FARKINDA OLMALIYIZ

 

Bunların farkında olmalıyız ve korunmasını sağlamalıyız. İki yıldır ağırlıklı olarak gastronomi, pazarlama ve köy pansiyonculuğu konularında çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bu çabalarımızı daha da arttırarak devam ettirerek iyi yerlere geleceğimize inancımız sonsuzdur.”

 

İKİ  YILDIR ÇALIŞILIYOR

 

Toplantıda katılımcılara Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü personeli tarafından iki yıllık çalışmaların anlatıldığı sunum yapıldı. Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyeleri eğitimler sonunda hazırlanan değerlendirme raporu üzerinden yapılması gerekenler hakkında katılımcılara gerekli bilgiler verildi.Toplantıda ayrıca katılımcıların soruları cevaplandı ve KOSGEB işbirliği ile şubat ayı içerisinde Uçmakdere Mahallesi’nde verilen "Uygulamalı Girişimcilik" kursuna katılan 30 girişimci vatandaşa sertifikaları teslim edildi.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR