Çanakkale Ruhuyla Hoşaf Dağıttılar

18 Mart'ta sıradışı etkinliğe Türk Ocakları Tekirdağ Şubesi Gençlik Kolları imza attı. Gençler halka hoşaf ve ekmekten oluşan Çanakkale menüsü ikram etti.

GÜNDEM 20.03.2017 08:04:00 0
Çanakkale Ruhuyla Hoşaf Dağıttılar

Türk Ocakları Tekirdağ Şubesi Gençlik Kolları, Merkez İlçe Süleymanpaşa’ da Çanakkale şehitlerinin ruhuna halka Kuru üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı. Tuğlalı Park’ta gerçekleştirilen etkinlikte 500 tas hoşaf dağıtılırken alan süslemesinde Türk Bayrağı’nın yanı sıra Kazakistan, Türkmenistan, Macaristan, KKTC, Kırım, Sekelistan, Tataristan ve Altınorda gibi Türk dünyası bayraklarına yer verildi.

 

BİRLİK OLMAYA ÇAĞIRDI

 

Gençlik Kolları Başkanı Muratcan Okumuş, Türk Ocakları’nın kurulmasına vesile olan 190 tıbbiyeli askeri öğrencinin tamamının Çanakkale’de şehit düştüğüne değinerek, “Türk Ocakları meşalesini yakan şehadet şerbetini içen dedelerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi. Başkan Okumuş gençlik kollarının faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirterek tüm gençleri bir asrı deviren Türk Ocakları çatısı altında birlik olmaya davet etti.

 

GELENEKSELLEŞECEK

 

Türk Ocakları Tekirdağ Şube Başkanı Hasan Erge de kazan başına geçerek halka hoşaf dağıttı ve gençlerin her zaman yanında ve destekçileri olacaklarını belirtti. Gençlerin yaptığı bu etkinliğin önemine değinen Erge, “Türk Ocakları Çanakkale’ de, Sakarya’ da Kuvva-ı Milliye ruhuyla yer alan Cumhuriyet’in da bizzat kuruluş felsefesini oluşturan milli bir cemiyettir. Bu hoşaf-ekmek ikramını bu sene ilk kez gençlik kollarımızın bir faaliyeti olarak yaptık. Bundan böyle her yıl daha kapsamlı olarak organize edilecektir. Biz mazimizle yaşayan bir milletiz, Atatürk’ ü rahmetle anıyorum”diye konuştu.

 

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Türk Eğitim-Sen, Destereciler Ekmek Fırını ve Merkez Lokanta Sahibi Ali Darıcı destek verirken, Türk Ocakları Yönetim Kurulu üyeleri Eralp Günay, Bülent Pehlivanoğlu, Mustafa Erbaş, Türk Ocakları Hars Heyeti Başkan Yardımcısı Ömer Taşkın ve Hars Heyeti Yönetim Kurulu üyesi Ender Timuçin ve Fatih Erge yerini aldı.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR