En Verimli Seminer

Çerkezköy OSB'de sanayicilere ve yöneticilere sanayide enerji verimliliği ve devlet destekleri seminere verildi. Tüm detaylar uzmanlarında anlatıldı.

GÜNDEM 17.03.2017 16:04:00 0
En Verimli Seminer

Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) konusunda farkındalığın artırılması ve bilgilendirilme amacıyla Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nde, “Sanayide Enerji Verimliliği ve Devlet Destekleri” başlıklı seminer düzenledi. Seminere, Enve Enerji Mühendislik’tenGenel Müdür Yardımcısı Arzu Gürkan, ÇOSB Bölge Müdürlüğü Makine ve Enerji Müdürü Oğuz Koray Erzurum’un yanı sıra ÇOSB’deki firmaların enerji yöneticileri katıldı. 

 

FARKINDALIĞIN ARTMASI İÇİN

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan ve Enerji Verimliliği Kanunu ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi hakkında bilgiler veren Arzu Gürkan şunları söyledi: “İlgili yönetmelik kapsamında Endüstriyel İşletmelerde Verimlilik Artırıcı Projelerin (VAP) uygulamasına yönelik destekler yer almaktadır. Bu kapsamda VAP’a dair farkındalığın artırılması ve bilgilendirilmesi amacıyla bu semineri düzenledik” dedi.

 

KONU BAŞLIKLARI

 

Seminerde“Enerji Verimliliği Kanunu”, “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi”, “Sanayide Enerji Verimliliği Uygulama Alanları”, “Verimliliği Artırıcı Projelerin Desteklenmesi”, “Gönüllü Anlaşmalar”, “Aydınlatmada Enerji Verimliliği”, “Kazan Dairelerinde Enerji Verimliliği ve Atık Isı Geri Kazanımı”, “Pompalarda Enerji Verimliliği”, “Basınçlı Hava Sistemlerinde Enerji Verimliliği” konuları hakkında bilgiler verildi.

 

KONUŞMACILAR

 

Seminere konuşmacı olarak Enve Enerji Aydınlatma Grup Yöneticisi Tuğbay Gümüş,  Erçelik Enerji Yöneticisi Ertan Çelik, Topkapı Endüstri Enerji YöneticisiSerkan Dursun ve Argon Endüstriyel Enerji Yöneticisi Gürkan Darıcı katıldı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ