"Kim Dövdü"ye Gittiler

Çerkezköy'de referandum çalışmaları esnasında iki gencin dayak yediği kesin. CHP'li de olduğu öne sürülen gençler, "AK Partiliyiz" dediler. Taraflar birbirini zehir zemberek suçladı.

GÜNDEM 14.03.2017 21:45:00 0

Çerkezköy, Veliköy Mahallesi’nde referandum çalışması esnasında dayak yiyen iki üniversiteli siyaseti birbirine kattı. Önceki gün öğleden sonra yaşanan tatsız hadise sonrası önce dövülen üniversitelilerin CHP’li olduğu öne sürüldü. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, dövülen gençlerin CHP’li olduğunu öne sürüp zehir zemberek basın açıklamasında bulundu. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ise dövülen gençlerin parti üyesi olmadığını ancak, “Hayır” tavrı alan üniversiteli gençler olduğunu kaydetti.

 

BİZ DE AK PARTİLİYİZ

 

Dünöğleden sonra AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe teşkilatta basın toplantısı düzenledi. Toplantıya dayak yiyen üniversiteliler de katıldı. Gençler, “Biz de AK Partiliyiz. Referandumda ‘evet’ diyeceğiz. Okulun bitmesine iki ay var. Kimseden davacı şikayetçi değiliz” dedi. Öğe ise başta Candan Yüceer olmak üzere gerek dövülenlerin CHP’li olduğunu söyleyenlere, gerekse dayak olayında bir partili yöneticinin katıldığına dair eleştirilere sert yanıt verdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in konuya dair yazılı açıklamasında ise özetle şu görüşler yer aldı:

 

HEDEF GÖSTERİLDİLER

 

“Anayasal bir hakkı kullanmaktan başka bir amaçları olmayan partililerimize ve vatandaşlarımıza karşı yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu saldırıda iktidar gücünü arkasına alan bir takım kimselerin, hükümet üyelerinin, AKP yöneticilerinin “hayır” diyen vatandaşlarımızı hedef göstermesinin etken olduğu açıktır.

 

DİĞERLERİNİN BİR UZANTISI

 

Dün Çerkezköy’de yapılanlar daha önce yurdumuzun hemen her yerinde “Hayır” kampanyası yürüten vatandaşlarımıza karşı yapılan saldırıların ve tehditlerin bir uzantısıdır. Bu çirkin ve aciz tavrın şiddetle kınanması gerekirken bu saldırıları ve tehditleri gerçekleştirenlerin adeta korunuyor ve teşvik ediliyor olması kabul edilemezdir. Bir ülkede Hükümet edenlerin görevi saldırganlığa zemin hazırlamak, teşvik etmek ve saldırganları korumak değil, vatandaşların özgür iradelerinin sandığa yansıtmasını sağlamaktır.

 

PANİĞİN İŞARETİDİR

 

Açıktır ki, yapılanlar bunun tam tersidir.İstenilen sonucun alınamayacağına ilişkin bir paniğin işareti olan bu baskı ve yıldırma politikaları amacına ulaşamayacaktır. Ne denli saldırgan olurlarsa olsunlar, devletin gücünü ne kadar arkalarına alırlarsa alsınlar halkımıza dayatılan bu tek adam rejimine karşı çıkmak, “hayır” demek meşruiyeti olan demokratik bir haktır.Bu bir hak olmanın ötesinde bir vatandaşlık görevidir.

 

KARARLILIKLA KARŞI ÇIKILACAK

 

Vatandaşlarımız her şeye rağmen, tüm engellemelere, tüm saldırılara rağmen haklarının ve görevinin bilincindedir.Türkiye’yi tek adam rejimine sürüklemeye çalışan bu zihniyete ve saldırganlığa kararlılıkla karşı çıkmaya devam edecektir.Bu bilinçli olarak yaratılan nefret ikliminin Tekirdağ’da hakim olmasına izin vermeyeceğiz. Biz Hayır kampanyamızı barış içerisinde bayram havasında yürüteceğiz.   Çerkezköy’de saldırıya uğrayan gençlerimize geçmiş olsun diyor, yapılan bu barbarca saldırıyı tekrar şiddetle kınıyorum.

 

Haber / Şaban KARDEŞ