Doğan: Stratejik Hedefimiz Kadın İstihdamını Arttırmak

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.AyşeDoğan komisyonun stratejik hedefinin kadın istihdamını arttırmak olduğunu söyledi.

GÜNDEM 14.03.2017 21:40:00 0
Doğan: Stratejik Hedefimiz Kadın İstihdamını Arttırmak

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bakanlık ve TBMM çalışanları ile birlikte “İş ve Aile yaşamının uyumlaştırılması; izin ve çalışma biçimlerinin yeniden yapılandırılması” yan etkinliğine katılım sağlayarak” kadın istihdamının ülkelerin gelişmişlik düzeyinde önemli bir yere sahip olduğuna değindi. Doğan toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

ÇOK ÖNEMLİ YERE SAHİP

 

Kadın istihdamı, ülkelerin gelişmişlik düzeyinde çok önemli bir yere sahiptir.Ülkelerin kalkınma sürecinde kadının çalışma hayatındaki etkin rolü yalnızca bireysel bir kazanım olmaktan çok aile ve sosyal yaşamda da temel değerlere etki etmektedir.Toplumumuzda karar alma mekanizmalarında çalışma hayatında toplumsal politikaların belirlenmesinde kadının yeri sosyal dönüşümün sağlanması açısından önem arz etmektedir.

 

İSTENEN ORANA ULAŞILAMADI

 

Özel sektörde karar alma mekanizmalarında Türkiye dünyada önemli ülkeler arasında bulunmakla;Birlikte kamuda da kadın varlığının mevcut durumdan daha üst seviyeye çıkarmak için Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kamuda kadın sayısının arttırılmasını stratejik hedef olarak benimsenmiştir.Günümüzde kadınlar toplumsal rollerinin yarattığı baskılar ve bunun neticesinde aile içi sorumlulukların büyük oranda kadın tarafından üstlenilmesinin yanı sıra eğitim düzeylerinin yetersizliği, kadın istihdamının belli mesleklerle sınırlı görülmesi gibi nedenlerle istenen oranda çalışma hayatında yer alamamaktadır.

 

HAYATİ ÖNEME SAHİP

 

Kadınların çalışma hayatına girmesinin önündeki engellerin kaldırılması durumunda daha eşitlikçi, iş ve aile yaşamını uzlaştırıcı politikaları hayata geçirildiği bir ortamın sağlanmasının ülkenin ekonomik refahı ve sosyal dönüşümünü sağlanması hayati öneme sahiptir.Kadın istihdamının önündeki yapısal, toplumsal ve diğer sorunların ortadan kaldırılması için devlet tarafından çeşitli tedbirler alınmakta, teşvik ve destek programları hayata geçirilmektedir. Tüm bu çalışmalar, ülkemizin üst politika metinlerinde planlarda ve programlarda yerini bulmuştur.

 

DÜZENLEMELER YAPILDI

 

Kadın istihdamının sosyal kalkınmanın gerçekleşmesinde etkili olduğu görüşünden hareketle, 2016 yılında Hükümetimiz tarafından çıkarılan kanunla, Türkiye’de çalışma hayatına ilişkin temel kanunlarda bazı değişikliklere gidilmiş ve kadınların işgücü piyasasına girmelerini kolaylaştırmak üzere iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik reform niteliğinde düzenlemeler yapılmıştır.

 

AMAÇLARI

 

- Bu yan etkinliğin amacı;

-İş ve aile yaşamının uyumlaştırılması çalışmalarının kadın-erkek fırsat eşitliği perspektifinde kadınların işgücü piyasasına girişlerine ilişkin etkilerini değerlendirmek,

-Türkiye’de yürütülen iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması çalışmaları hakkında detayları paylaşmak,

Bu alanda geçtiğimiz yıl Türkiye’de yürürlüğe giren mevzuat düzenlemelerinin hazırlanması ve onaylanması sürecinde gerçekleştirilen istişareleri aktarmak,

 

KAMU AYAĞI ÇOK ÖNEMLİ

 

Konuya ilişkin işçi, işveren ve kamu taraflarının artan bir işbirliğine ihtiyaç olduğunu vurgulamak, Başta bölgesel olmak üzere uluslararası dinamiklerden yola çıkarak, konuyla ilgili farklı uygulamalara yol gösterecek önerileri tartışmaktır.

Ülkemizde kadınların ekonomik ve sosyal hayatta eşit şekilde istihdam edilebilmeleri için Hükümetimiz başta olmak üzere kamu ayağının önemli rolü bulunmaktadır. Kadının kurumsal ve sosyal yaşamda istihdamının yükselmesini hedefleyen çalışma politikalarımız, Hükümetimiz ve Bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülmeye devam edecektir.”