57'nci Alay'ın İzinden Yürüdüler

18 Mart Şehitleri Anma Günü, Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Zirve Dağcılık organizasyonunda Tekirdağ Tabipler Odası ve Haydi Kanyona Grubu'nun katılımıyla 57. Alay'ın yol güzer

GÜNDEM 14.03.2017 21:36:00 0
57

GÜZERGÂHI TAKİP ETTİLER

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü münasebetiyle Gelibolu'nun Bigalı Köyü'nde yüzlerce doğasever bir araya geldi. Çorlu, Kırklareli ve ilçelerinden sabah 6 sularında hareket eden yaklaşık 250 kişilik grup ilk olarak Atatürk'ün savaş döneminde bir hafta konakladığı evi ziyaret etti. Restorasyon çalışmalarının bir süredir devam ettiği evi ve köylülerin açtığı hediyelik eşya tezgâhlarıziyaret edildikten sonra tur rehberi tarafından kısa bir anlatım yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında tüm dünyaya nam salan 57. Alay ve diğer iki alayın, Anzak Koyuna hareket ettiği güzergâh boyunca yaklaşık 17 kilometrelik yol doğaseverler tarafından yüründü.

 

NURDOĞAN YAVUZ DA KATILDI

 

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Tekirdağ Tabipler Odası'ndan yaklaşık 30 kadar doktorun da katıldığı yürüyüşe Çerkezköy  ÖzelOptimed Hastanesi doktorlarından Nörolog Uz. Dr. Nurdoğan Yavuz da katıldı. Bir hayli keyifli anlar yaşadığı gözlerden kaçmayan NurdoğanYavuz gençlere taş çıkartırken, yürüyüş Anzak Anıtı’nda sona erdi. 

 

Haber / Celal KARAKURT