Safaalan'da Mahalleli İtfaiyeyi Beklemeyecek

Saray'a bağlı Safaalan Mahallesi'nde yangın çıkarsa mahalleli itfaiyeyi beklemeyecek. Büyükşehir İtfaiyesi'nden eğitim alan gönüllüleri ile söndürecek.

GÜNDEM 13.03.2017 21:26:00 0
Safaalan

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trakya'da bir ilke daha imza attı.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Muhtarlık arasında "Gönüllü İtfaiyecilik Protokolü" Saray İlçesinin Safaalan Mahallesi'nde imzalandı. Protokol gereği olarak bir süredir teorik ve pratik itfaiyecilik eğitimi verilen Safaalan Muhtarı ve 12 vatandaşa giysi, ekipman ve yangın söndürme aracı teslim edildi. Teslim edilen, üç ton su kapasiteli bu itfaiye aracı, yangın için gerekli olan tüm standart teçhizat ve donanıma sahip bulunuyor. Eğitimlerini tamamlayan gönüllü itfaiyecilere belgeleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr.Tamer Dodurka, İtfaiye Daire başkanı Emin Pehlivan, Meclis Üyesi Nazmi Duygu ve Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen tarafından takdim edildi.

 

DİĞER MAHALLELE DE YAYILACAK

 

Törende yaptığı konuşmada gönüllü itfaiyeciliğin önemine değinen Başkan Kadir Albayrak, protokolün başka mahallelerde de imzalanacağını ve böylece Tekirdağ'da gönüllü itfaiyeciliğin yaygınlaşacağını söylerken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesindeki itfaiye hizmetlerinin dünya standartlarını yakalamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Albayrak, "İtfaiye Daire Başkanımız Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde ilk atanan daire başkanlarından biridir ve gerek ülkemizde gerekse uluslararası itfaiyecilik alanında başarılarıyla tanınan bir şahsiyettir. Bu proje dolayısıyla kendisini ve ayrıca mahalle muhtarı ile gönüllülerimizi tebrik ediyorum, Safaalan Mahallemiz için hayırlı olsun, Allah bu aracı kullanmaya mecbur etmesin" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

HİÇBİR ARAÇ YANGINDAN HIZLI OLAMAZ

 

Genel Sekreter Yrd. Prof.Dr.Tamer Dodurka, hiçbir itfaiye aracının yangından daha hızlı olamayacağını, bu nedenle itfaiye ekipleri gelmeden önce vatandaşın olaya seyirci kalmadan müdahale edebilir hale getirilmesinin çok önemli olduğunu, gelişmiş ülkelerdeki gönüllü itfaiyeci sayısının, itfaiye teşkilatlarında çalışan personel sayısından çok daha fazla olduğunu ve yangın söndürmede en önemli görevin bu gönüllülere düştüğünü söyledi. Dodurka, ayrıca yangının ilk dakikasının çok kritik olduğunu, bu esnada yapılan bilinçli müdahalelerin ekipler gelmeden önce yangını söndürmede ya da etkisini azaltmada büyük öneme sahip olduğunu belirterek, evde yangın önleme konusunda da muhtarlıkların talebi üzerine kadın itfaiyecilerin evlere kadar giderek ev kadınlarına eğitim verdiğini belirtti.

 

DİĞER MAHALLELERE DE

 

Daire Başkanı Emin Pehlivan ise "Safaalan Mahalle Muhtarımızın ısrarlı talebi, mahallede yaşayan vatandaşlarımızın da bu talebe destek vermesi, mahallenin nüfus yoğunluğu, yangın yükü ve ayrıca hem orman bölgesinin merkezinde hem de sınırımızın en uç noktasında yer alması gibi hususlar dikkate alınarak bu proje, burada gerçekleştirilmiştir. Eğitim verdiğimiz bu ekip, gelen yangın ihbarları üzerine, gerektiğinde diğer mahallelere de sevk edilebilecektir. Trakya'ya model olabilecek bu projeye desteklerinden ötürü Sayın Belediye Başkanımıza, projeye gönüllü olarak katıldıkları için Mahalle muhtarımıza ve gönüllü vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

DAHA GÜVENDEYİZ

 

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Nazmi Duygu bu proje için Başkan Albayrak ve ekibine teşekkür etti ve "inşallah bu aracı kullanmak zorunda kalmayız" diye konuştu. Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen de Başkan Albayrak'a teşekkür ettikten sonra, yangın açısından mahalle olarak artık kendilerini daha güvende hissettiklerini, civardaki her türlü yangına koşmaya da hazır olduklarını ve gönüllü belgelerini alan tüm arkadaşların eğitimlerine aralıksız devam edeceğini belirtti.

 

Haber / Mensure KARDEŞ