Yel: Değişimi Erdoğan Sonrası İçin İstiyoruz

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nın STK'lara yönelik referandum toplantısına katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel rejimin değil sistemi değiştiğini, bunu da Cumhurbaşkanı

SİYASET 12.03.2017 21:28:00 0
Yel: Değişimi Erdoğan Sonrası İçin İstiyoruz

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı referandum öncesi halk ve STK temsilcileri ile buluşmaya devam ediyor. Önceki gün düzenlenen kahvaltı programına katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.Çerkezköy'e yapılması planlanan termik santral projesi hakkında halka bilgi vermek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Çerkezköy'e geleceğini kaydetti.

 

İSTİŞARE TOPLANTILARI SÜRÜYOR

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı  Abdullah Öge istişare toplantısına katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Çerkezköy'ü Türkiye'nin bir aynası olarak nitelendirdi. 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi saha çalışmaları hakkında bilgi veren Öge, fikir alışverişlerinde bulunduklarını ifade ederken, istişare toplantısında merak edilenleri yanıtlayacaklarını ifade etti.

 

ÖZ YÖNETİM ŞEKLİMİZ BAŞKANLIK SİSTEMİDİR

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yaptığı konuşmasında, referandum öncesi istişare toplantılarının önemine vurgu yaptı. 16 Nisan halk oylamasının ülke geleceği için son derece önem arz ettiğini kaydeden Yel, Türk siyasi tarihinde yapılan tüm seçimlerden daha anlamlı olduğunu kaydetti. Türk siyasi tarihinde başkanlık modelinin yüzyıllardır var olduğunu ifade eden Yel, "Bizlerin siyasi kültürü var. Metehan'dan bu yana kadar süre gelen tüm devletlerin sistemlerine baktığımız zaman başkanlık sisteminde ne varsa uygulandığını görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet’te, “Partili Cumhurbaşkanlığı”nı görüyoruz. Dolayısıyla 1946'da çok partili sisteme, 14 Mayıs 1950 tarihinde parlamenter sisteme geçilmiştir. O günden bu güne parlamenter sistemle yönetiliyoruz. Esasen bizim öz yönetim sistemimiz başkanlık sistemidir. Ortalamaya baktığımız zaman ömrü 14 aylık hükümetlerle yönetildiğimizi görüyoruz" dedi.

 

VATAN EVLATLARI İÇİN

 

7 Haziran seçimleri sonrası ülkenin tam bir kaos ortamına sürüklendiğini ve 1 Kasım seçimleri sonrası kurulan Hükümet ile bu ortamın ortadan kalktığına işaret eden Milletvekili Mustafa Yel, "Çok uzağa gitmeye gerek yok, geçtiğimiz 7 Haziran seçiminden sonra tek başına iktidarın olmadığı 8 Haziran sabahına uyandık.  Türk Milleti’nin kabusu oldu o 4 buçuk ay. Terör örgütleri tekrardan hortladı, ekonomik çöküş yaşandı. Bundan sonra artık seçime gidilirken, ‘Acaba hangi parti hükümet kuracak?  Tek başına hükümet olacak mı?’kaygıları olmadan tek başına istikrarın olacağı bir sistem olacak.

 

2002 yılına kadar olan hükümetlere bakıldığında memur maaşlarını veremeyen hükümetleri görüyoruz. Bakıldığı zaman Türkiye'de aralarında Tekirdağ'ın da olduğu 10 ilde anneanneler ve babaannelere maaş vermeye başlayan bir ülke olduk.Türkiye artık güçlü bir cumhuriyet oldu. Bunun kaynağı istikrardır. Siyasal istikrar sayesinde 20 bin kilometrenin üzerinde duble yol,  hava limanı yaptık, Avrasya tüneli, Osmangazi Köprüsü, şehir hastaneleri, derslikler yaptık, her ile üniversiteler kurduk. Bugün AK Parti Hükümeti’nin yeni bir yönetim şekline ihtiyacı yok, zaten gayet güçlü bir hükümet.

 

Biz esasen bu değişikliği Cumhurbaşkanımız sonrası için düşünüyoruz, hepimiz faniyiz. AK Parti iktidarı yarın öbür gün biterse ülke yine kaos ortamına girmesin diye bizler ev ev geziyoruz. Vatan evlatları için yeni bir sistem kuruyoruz. 16 Nisan'da sistem değişikliğini oyluyoruz. Bu değişiklik Cumhurbaşkanımız için degil. Bizler 21. yüzyılın Türkler’in yüzyılı olmasını istiyorsak mutlaka bu sistem değişikliğine ihtiyacımız var” dedi.

 

10 PARMAKLA REJİME SARILIYORUZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin rejim değişikliği olacağı yönündeki iddialarını ''yalan'' olarak niteleyen Mustafa Yel, "Rejim değişikliği söylemi tamamen yalandır. Rejimle en ufak hiçbir sorunu olmayan parti AK Parti'dir. 1923'te aziz milletimiz rejimi belirlemiş. Anayasamızın başlangıcında demokratik laik bir devletiz demişiz. Sn. Binalı Yıldırım Başbakansa, ben milletvekiliysem cumhuriyet sayesinde. Bizden fazla cumhuriyeti seven olabilir mi? Bizler 10 parmakla rejime sarılıyoruz. Niyet okuyuculara karşı bu görüşümüzü göğsümüzü gere gere söylüyoruz” şeklinde konuştu.

 

‘Ülkeyi tek adama teslim ediyorsunuz diye eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Yel,"82'den sonra yapılanAnayasa’nın104'ncü ve 105'nci maddeleri cumhurbaşkanı yetkilerini içeriyor,bir bakın. Gelecek sistemde bu maddelerde yer alanlar yetkilerin aşağısında değil. Cumhurbaşkanı’nın yargılanabilmesinin yolu açılacak. TBMM'de 400 vekil, ‘Cumhurbaşkanı yargılansın’ dediğinde yargılanacak. Milletiyle çalışan Cumhurbaşkanı figürleri olacak. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Bakanlar Kurulu kararnamesi aynı ölçüde olacak. TBMM'nin çıkartmış olduğu bir kararla Cumhurbaşkanı’nın çıkarttığı bir kararname çelişiyorsa, Cumhurbaşkanı'nın çıkarttığı kararname geçersiz olacak. Dolayısıyla ‘Cumhurbaşkanı’nın iki dudağının arasında çıkacak her şey kanun olacak’ yönünde söylenenler tamamen yalan" dedi.

 

ARTIK YAĞMA YOK

 

2002 öncesi hükümetlerinin medyanın vesayetinde olduğunu ifade eden Mustafa Yel, "Medya bizden önceki hükümetleri çekip çevirmeye alıştı ama artık yağma yok. Bu milletin gözü açıldı. Bizler hiçbir vesayet organını tanımayan bir iktidarız. Bu milletin öz değerleriyle çelişen hiç bir şeyi bu milleti götürmeyeceğiz. Son dönemde Avrupa bize demokrasi dersi vermeye çalışıyor ama iş Türkiye'nin güçlenmeye başladığı zamana gelince baktılar ki, ‘Biz Türkiye'yi kukla gibi oynatamayacağız’ dediler. Ama Cemil Bayık'ı misafir ediyorlar, teröristlere kapılarını açanlar bakanlarımıza kapılarını kapatıyorlar. Yine aynı senaryoyu bize uygulamaya çalışıyorlar. Milletimizin uyanık olması lazım. Kapalı kapılarda bu işleri çevirenler artık gözler önünde bu oyunları oynuyor.

 

UZLAŞI OLMAZSA KURA ÇEKİLECEK

 

Yeni Anayasa değişikliği ile düzenlenecek olan yargı hakkında açıklamalarda bulunan Yel, “Yargı düzenlemelerine gelecek olursak, HSYK değişerek Hakimler ve Savcılar Kurulu olacak. Bugün 15 üyesi var. Bu yargı organları bölük pörçük oldu. 13 üye olacak; Adalet Bakanı, Müsteşar ve diğer 11 üyenin yedisini meclis seçecek, Dördü Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. 7 üye seçimi iki türlü yapılacak; iki tur şeklinde yapılacak seçimde 400 vekilin uzlaşarak seçmesi aranacak. Uzlaşılamaması halinde kura çekimi yapılacak. Bağımsız bir yargıdan bahsediyorduk ama tarafsız yargıdan bahsedemiyorduk, biz hem bağımsız hem de tarafsız yargı olsun istiyoruz” dedi.

 

EKONOMİK OLARAK KALKINACAĞIZ

 

Referandum süreci sonrası ekonomik açından ülkenin kalkınacağını ifade eden Yel, “Dünya ölçeğinde 2016 yılı krizli bir yıl olarak geçti. 15 Temmuz'u yaşadık,turist konusunda sorunlar yaşadık, meclis ve hükümet olarak aldığımız kararlar var. Özellikle KOBİ'lerin kullanımına 250 milyar TL'lik bir destek sağladık. Türkiye Varlık Fonu'nu kurduk, bu güne kadar devlet olarak kurduğumuz çok sayıdaki şirketi tek çatıda topladık. Bu fonda elde edileceklerle çok daha iyi adımlar, yatırımlara imza atılacak” diye konuştu.

 

BAKAN ALBAYRAK ÇERKEZKÖY’DE TERMİK SANTRALİ ANLATACAK

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından STK’lara yönelik düzenlenen toplantıda Milletvekili Mustafa Yel’e gazilerin 655 TL aylık ödenek aldığını ifade ederek bu ödeneğin yetersiz kaldığını ifade etti. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ise termik santral konusunda soru yöneltti. Gelecek kaygısı yaşadıklarını kaydeden Çetinkaya "Neden termik santral, neden Trakya?" diye sorarken, Mustafa Yel verdiği yanıtta, enerji noktasında ülke olarak yaşanan dışa bağımlılık ve cari açıktan söz etti:

 

TÜM SORULARI YANITLAYACAK

 

“İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Özellikle şuna bakmak lazım. Bir enerji santrali yapılmaya çalışılıyor ve bakıldığında dış güçler tarafından bir eleştiri görüyoruz. Düsseldorf''un yanında yedi tane termik santral var. Dünyanın her yerinde nükleeer santralleri görüyoruz. Temiz ve en son teknolojiye sahip olduktan sonra bunların hiç bir sıkıntısı yok. Bu bir zorunluluk. Trakya'ya enerji Bulgaristan'dan geliyor. Sınırın 100 kilometre ötesinde eski teknolojili termik santraller var. Eski teknolojili bunca santral varken kimsenin sesi çıkmıyor ama son teknoloji ile yapacağız deyince herkesin sesi çıkıyor. Devletin aldığı kararla eski termik santraller yenilenecek. Bizler de burada çocuklarımızla yaşıyoruz. Bu anlamda Enerji Bakanımız, Tekirdağ'da yapılan toplantıda bizlere brifing verdi. Yakın bir zamanda Enerji Bakanımız Berat Albayrak Çerkezköy'e gelerek ne kadar kaygısı olan vatandaşımız varsa hepsinin sorusunu yanıtlayacak" dedi.

 

ÇORLU VEYA ÇERKEZKÖY’E ARAŞTIRMA HASTANESİ OLASILIĞI

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Recep Şahin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel'e sağlık konusunda Çerkezköy'ün geri kaldığını ifade ederek, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin araştırma hastanesine dönüştürülmesi yönünde talepte bulundu. Yel ise, 2019 seçimleri öncesine kadar Çorlu ya da Çerkezköy'de araştırma hastanesi yapılması yönünde taleplerinin ısrarla iletilmeye devam edeceğini belirterek vekil olarak elinden geleni yapacağını kaydetti.

 

KIDEM TAZMİNATINDA GÜN HESABI SÜRÜYOR

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Kocak, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’e kıdem tazminatını sordu. Koçak, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kıdem tazminatı konusunda açıklama yaptı. 30 günden hesaplanan kıdem tazminatı fona devredilirse 15 günden hesaplanacak. Kendisine soruldu fakat cevap verilmedi. Kıdem tazminatının akıbeti ne olacak?” dedi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla bu çalışmalara dâhil oluyoruz. 15 gün, 30 gün meselesine henüz karar verilmedi. Ana bir yerden başlanması gerekiyor. Bir söz veremem ama sizden aldığımız düşünceleri bakanımıza ileteceğiz" dedi.