YAŞAM KOÇU AYLA UÇKUN TEKNİKLERİNİ ÖNCE KENDİSİNDE DENEDİ

Öğretmenlikten emekliye ayrıldıktan sonra yaşam koçluğuna başlayan Ayla Uçkun'un ilk müşterisi kendisi olmuş. Keşkelerini İyikiye çevirmiş. Şimdi aynı şeyi, başkaları için yapıyo

GÜNDEM 12.03.2017 21:25:00 0
YAŞAM KOÇU AYLA UÇKUN TEKNİKLERİNİ ÖNCE KENDİSİNDE DENEDİ

Uzun süreler öğretmenlik yaptıktan sonra kişisel yaşam koçluğu eğitimleri alarak uzmanlaşan ve üniversitelerde konferans veren yaşam koçu Ayla Uçkun, Marmara Haber'e konuştu. Ayla Uçkun, kuantum enerjisi ile evrene gönderilen mesajın insan hayatına olan etkisini açıklarken, insanların alışılagelmiş dar kalıplardan özgürleşmesi için telkinlerde bulundu.

 

İLK MÜŞTERİSİ KENDİSİ OLDU

 

Öğretmen olarak başladığı mesleki kariyerinde uzun yıllar ilçede öğretmenlik yapan Ayla Uçkun, daha sonra yaşam koçluğu ve kişisel gelişim alanında aldığı eğitimlerin ardından ‘yaşam koçu’ olarak,iş yada özel yaşantısında karar vermekte zorluk çeken veya yaşantısına artı değer katmak isteyenlere hizmet veriyor. Kendi hayatında yaşadığı tecrübeleri harmanlayarak işine yansıttığını ve kişisel birikiminin işini kolaylaştırdığını kaydeden Uçkun, eğitim sonrası ilk olarak eğitimlerde elde ettiği teknikleri kendisi de deneyerek sonuca ulaştığını ve gelişmelerin kendisinde şaşkınlık yaratacak boyutta olduğunu ifade etti.

 

3 MUCİZE ETKİSİ

 

Ego ile özün çatışması sonucu kişilerin karar almakta zorluk çektiğini ve bu noktada kendisine gelen kişilere yardımcı olduğunu kaydeden Uçkun, 3 aylık bir sürecin ardından kendisine gelen kişilerde mucize etkisinde değişimler yaşandığını kaydederek, kuantum enerjisi tekniği ile evrene verilen yoğun mesajlar sonrası yaşanan gelişmeleri mucize olarak tanımlayan kişilerin sayısının bir hayli fazla olduğunu ifade etti.

 

BİLİMSEL TEKNİKLER İLE

 

Birçok insan portföyüyle karşılaştığını ve belli tekniklerin uygulanmasının ardından kişilerin ruhsal genetiğini elde ettiğini ifade eden yaşam koçu Ayla Uçkun; NRP, zaman çizgisi, bilinçaltı temizleme tekniklerinin yanı sıra negatif düşüncelerden kurtulmak için drama çalışmaları ile kişilerde köklü değişiklikler yaşandığını ifade etti. Uçkun şöyle devam etti:

 

YAŞAM KOÇU KİMSEYE YAŞAMAYI ÖĞRETMEZ

 

“Yaşam koçu kimseye yaşamayı öğretmez, bilakis yaşama konusunda ışık tutar, engellerden nasıl kurtulması gerektiğini gösterir ve hayatımızdaki keşkelerin iyikilere dönüşmesinde yol gösterir. Böylelikle kişi kendini tanıma fırsatı bulur. Önündeki engelleri aşmasını sağlayarak kişinin özündeki cesareti yeniden kendinde bulmasını sağlıyoruz. Kendisiyle barışık olmayan hayata küs kişileri revize ederek hayatta başarılı birer birey olmasını sağlıyoruz. Üç aylık bir sürede kişi yeniden doğmuş gibi ve hayata karşı olumlu bir tutum geliştirerek kararlarında ve yaşamında başarılı, dinamik, sosyal bir birey haline geliyor.”

 

DENEMEYE DEĞER

 

İş hayatının stresi, aile yaşantısı ve elde edilen başarısızlıkların neticesinde kendisine gelen kişilerin yanı sıra hiç bir sorunu olmayan kişilerin de yaşam koçuna ihtiyacı olduğunu ifade eden Ayla Uçkun, kişilerin yol haritası belirlemesi noktasında yardımcı olduklarını ifade ederek, yeni bir vizyon geliştirmelerinde katkı sunduklarını dile getirdi.

 

HER ŞEY PARA DEĞİL

 

Her şeyin maddeden ibaret olmadığını kaydeden Uçkun, “Halbuki her şey para değil. Bir bardak çay içerken bile mutlu olmayı bilmeli insan. İnsanların içinde bulunduğu dar kalıpları aşması gerekiyor, ancak özdeki insana böyle ulaşabilir. Bizler ruhsal varlıklarız, bizi var eden şey madde değil, öze ulaşmaya çalışmalı ve aslında bir, “hiç” olma olgusuna erişmeyi sağlamalıyız.

 

Haber / Celal KARAKURT