Eşitsizlikten En Fazla Zararı Kadınlar Gördü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Ataytarih boyunca eşitsizlikten en fazla zararı görenlerin kadınlar olduğunu söyledi.

GÜNDEM 12.03.2017 21:18:00 0
Eşitsizlikten En Fazla Zararı Kadınlar Gördü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi ile ortaklaşa "Kadın ve Çocuk" temalı resim yarışması düzenlendi.Süleymanpaşa Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evleri’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Atay'ın konuşması ile devam etti. Atay, tarih boyunca eşitsizlikten en fazla zararı görenlerin kadınlar olduğunu belirterek, kadın haklarının tarih boyunca geçirdiği süreçleri anlattı.

 

ÖDÜLLENDİRİLDİLER

 

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Atay'ın ardından Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmaların sonrasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Atay, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi personelleri ve Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi psikoloğu Meltem Şentürk, dereceye giren çocuklara hediyelerini takdim ettiler. 7-12 ve 13-18 yaş grubu birincilerine tablet bilgisayar ve çanta, ikincilere saat ve çanta, üçüncülere flash bellek ve çanta verildi. Program, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemini belirten dileklerle sonlandırıldı.

 

CEZAEVİNDE  DEVAM ETTİ

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Tekirdağ T1 tipi kadınlar cezaevinde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ve Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi ile düzenlenen program ile devam etti.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Atay'ın, kadın erkek arasındaki eşitsizliğin yansıması ile ortaya çıkan şiddet konulu konuşmasının ardından aile içi şiddetin sonuçlarını, çocuklar üzerindeki etkilerini ve Türkiye'de kadına yönelik aile içi şiddet araştırmasının istatistik bilgilerini paylaştı. Konuşmalar Tekirdağ Aile ve Sosyal politikalar İl Müdür Yardımcısı Nurşen Mutlu'nun günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile devam etti. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Sosyal Çalışmacısı Nilüfer Bozkurt'a bıraktı. Bozkurt, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nin (ŞÖNİM) amacı ve faaliyetlerini anlatıp, kadının şiddete maruz kaldığında hangi yolları izlemesi gerektiğini ifade etti.

 

KADIN DOSTU MERKEZ

 

Daha sonra Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi'nde Sosyal Hizmet Uzmanı Simge Nur Öksüz, Kadın Danışma Merkezleri'nin önceliği kadınlar olmak üzere; kadının ve ailenin gelişmesi, güçlenmesi, sorun çözme kapasitelerinin geliştirilmesine istinaden psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vermek, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik farkındalık çalışmaları yapmak amacıyla kurulduğunu belirtti. Danışma Merkezleri'nin hangi konulara yönelik çalışmalar yaptığına değindi. Merkezlerin kurulduğu günden bu güne kadar geçen kısa sürede; 251 başvuruya, 372 psikolojik danışmanlık, 127 sosyal hizmet danışmalığı, toplamda 499 danışmanlık hizmeti verdiğini ifade etti. Etkinlik cezaevi sakinleri için düzenlenen eğlence ile devam etti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN