İşgücünde Kadın Erkek Ayrımcılığı Giderilmeli

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından düzenlenen panelde konuşan Eaton Polimer Kauçuk firmasından Buket İpekçi iş hayatında cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 10.03.2017 21:55:00 0
İşgücünde Kadın Erkek Ayrımcılığı Giderilmeli

Eaton Polimer Kauçuk firmasından Buket İpekçi sürdürülebilir kalkınma için daha çok kadının işgücüne katılımının olmazsa olmaz şart olduğunu söyledi. Çerkezköy Kent Konseyi tarafından düzenlenen, “İş Hayatında Kadın Olmak” konulu panelde konuşan Buket İpekçi, “Kadınların işgücüne katılım oranının son derece düşük olduğu ülkemizde, makine sektöründe kadın olarak var olmaya çalışmak çok daha fazla stres ve olumsuzluğa maruz kalmak demektir. Eğer bu sektörde kadınsanız, her sektörde olduğu gibi, önce cinsiyetinizden dolayı büyük bir savaş vermeniz gerekmektedir” dedi.

 

KADINLAR ROL MODEL OLMAYA EĞİLİMLİ

 

Liderlik biçimlerine bakıldığında kadınların, entelektüel fonksiyonlar ve etkin iletişim konularında erkeklerden eksiklerinin olmadığı, hatta erkeklerin daha bencil, kadınların ise daha rol model olmaya eğilimli olduğunun görüldüğünü kaydeden İpekçi, “Kadın rol modellerin ortaya çıkarılması ve bunların duyurulması için çaba harcanması gerekir. Bu rol modellerin hem çalışan kadınlara ilham vermeleri, hem de onlara “mentorluk” yaparak, gelişmelerine destek olmaları gerekir” diye konuştu.

 

POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİ

 

Sürdürülebilir bir kalkınma için kadınların işgücüne daha çok katılımının oldukça önemli olduğuna işaret eden İpekçi şöyle devam etti: “İş dünyasında kadının iş gücüne katılmasını destekleyen politikaların geliştirilmesi, kadın istihdamını artırmaya yönelik çabaların hızlandırılması, işgücü piyasasında toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele edilmesi ve ayrımcılığa karşı önlem alınması gerekmektedir.

 

ŞİRKETLER KADIN DOSTU OLMALI

 

Daha çok kadının çalışması, daha fazla kadının yönetici konuma gelebilmesi ve kadınların toplumsal hayatta daha etkili olabilmeleri için şirketlerin ve bütün kurumların daha “kadın dostu“ olmaları gereklidir. Kadın dostu şirket olmak için insan kaynakları uygulamalarını uluslararası göstergelere bakarak hayata geçirmek, iyileştirme planları yapmak, hedefler koymak ve izlemek büyük önem taşır.”

 

AÇIK KÜRSÜ

 

Çerkezköy Kent Konseyi Konferans Salonu’ndaki panel Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’nin açış konuşmasıyla başladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da kadınların bir takım sıkıntılar yaşadığını ve bunların çözümü içinde gerekenin yapılacağını vurguladı. Panel İpekçi’nin konuşmasının ardından iş yaşamındaki kadınların zorluklardan ve başarılarından söz ettiği açık kürsü ile sona erdi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN