Sınavımız: Milli Servet Karnemiz: Sınıf Tekrarı

Karaağaç Mimar Sinan Mahallesi'nde öğretmen lojmanları olarak yaptırılan bina mahallenin Kapaklı'ya bağlanmasından sonra çürümeye terk edildi. Kapaklı Milli Eğitim binaya talip oldu ama bürokra

GÜNDEM 8.03.2017 21:24:00 0
Sınavımız: Milli Servet Karnemiz: Sınıf Tekrarı

Karaağaç Mimar Sinan Mahallesi’nde 2006 yılında, İsmet Şimşek’in belediye başkanlığı döneminde yaptırılan öğretmen lojmanları kaderine terk edilirken, alkol ve uyuşturucu müptelasının esiri olan kişiler binayı mesken tuttu. Mahalle sakinleri geceleri evlerinden çıkamadıklarını ifade ederek ne Kapaklı Belediyesi’nin ne de Kapaklı Kaymakamlığı’nın binayla ilgili herhangi bir yaptırım uygulamamasından şikâyetçi. 23 dairelik lojman binasında belediye hissesiyle birlikte vatandaş hissesi de bulunurken, mahalle sakinleri Karaağaç’ın Kapaklı’ya bağlanmasıyla birlikte ortaya çıkan ilgisizlikten dolayı binanın kullanılmaz hale geldiğini iddia ettiler.

 

KOVALAMAKTAN BIKTIK

 

Lojman doluyken mahallenin de cıvıl cıvıl olduğunu savunan mahalle sakinleri, “Karaağaç, Kapaklı’ya geçmeden önce lojman çok daha iyiydi. Şimdi hırsızından arsızından yakayı kurtaramıyoruz. Mahalle olarak sıkıntılı durumdayız. Her gün hırsız ve uyuşturucu kullananları kovalamaktan bıktık” serzenişinde bulundular.

 

AZAR İŞİTİYORUZ

 

Vatandaşlar, “Lojmanın bekçiliğini biz mi yapmak zorundayız” diyerek şunları kaydetti: “Akşamları eşimiz çocuklarımız lojmandaki olumsuzluklardan dolayı dışarı çıkamaz hale geldi. İşimizden çıkıp evimize gelirken sürekli bekçi gibi lojman içindeki kişileri kovalayıp, jandarmayı aramaktan bıkıp usandık. Çoğu zaman jandarmaya haber verdiğimizde gelseler bile içerde kimse olmadığı zamanlarda kendilerini boşa yorduğumuz için yine laf yiyen çocuk gibi azar işiten bizler oluyoruz. Artık bu lojmanla alakalı olumlu bir şeyler yapılsın ve mahalleli olarak bizler de rahat edelim.”

 

KADERİNE TERK EDİLDİ

 

Lojman yerinin çok güzel bir konumda olduğu fakat ilgisiz kalındığını belirten vatandaşlar, “Devlet o kadar bina yapıyor ama ne hikmetse ne belediye ne de Kaymakamlık konuya el atmıyor. Dışarıdan bakıldığı zaman, ‘Karaağaç gelişmiyor’ diyorlar ki durum ortada. Güzelim bina kaderine terk edildi. Lojmanın demir kapısını kaynakla tutturduk ki içeri kimse girmesin diye ama kaynağı bile kırdılar. Lojmanın içinde ne var ne yok alıp götürüyorlar. Elektrik saatleri bile hırsızlar tarafından çalınıp satılıyor” dediler.

 

MİLLİ EĞİTİM İSTİYOR

 

Mahalle sakinleri öğretmen lojmanlarının bir şekilde muhafaza edilebileceğini savunurken, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lojmanın kendilerine devri konusunda çalışmalar yaptığı öğrenildi.