Bircan: Keşan- Enez yolu neden hala yapılmıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan Keşan- Enez yolunu üçüncü defa Meclis gündemine taşıyarak, hala neden yolun yapılmadığını soru önergesi ile Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a

GÜNDEM 8.03.2017 21:12:00 0
Bircan: Keşan- Enez yolu neden hala yapılmıyor?

“KÖR SAĞIR DİLSİZ’İ OYNUYOR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a yönelttiği soru önergesi ile Keşan Enez yolunun 2016 yatırım programına alınmadığını belirterek, “2017’de  yatırım programına alınacak mı?” diye sordu. CHP’li Bircan konuyu sürekli gündemde tuttuğunun altını çizerek, “Daha önce iki tane soru önergesi verdim bu konuda. Meclis’te birçok konuşmamda hatırlattım. Bütçe konuşmamın bir kısmını buna ayırdım ama Ulaştırma Bakanlığı Keşan- Enez yolunu yapmamak için ‘kör sağır dilsiz’ i oynuyor” diye konuştu.

 

“HALEN BİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞTIR”

 

Bircan yapılmayan yol nedeniyle ölümlü kazaların olduğunu dikkat çekerek, “Bu yol İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin gözde turizm merkezi olan Saros Körfezine giden tek yoldur. Keşan- Enez yolu Saros Körfezindeki Yayla, Erikli, Büyük Evren, Kara İncirli, Vakıf, Gülçavuş, Sultaniçe köyleri ve Enez’e yaz döneminde günlük ortalama 200- 300 bin kişinin ulaşımını sağlamaktadır. Bozuk yolun yapılması hayati önem taşımaktadır. Yaşan yoğunluk nedeniyle yapılması düşünülen ve güzergahının belirlendiği söylenen yol için halen bir çalışma yapılmamıştır” açıklamasında bulundu.

 

Jandarma Trafik’in verilerine göre, Keşan- Enez yolunda kaza oranlarının sürekli arttığını kaydeden Bircan, kazalarda yaralanma oranlarının 2014’ten 2015’e yüzde yüzden fazla arttığını söyledi.

 

“UNUTULDUĞU İÇİN Mİ YANITLANMAMIŞTIR”

 

“Üstelik bu alan 8 Aralık 2006 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi’ ilan edildi. Bu yoldan nasıl turist getirebileceksiniz siz?” diyen Bircan daha önce de Keşan- Enez yolu için 4 Aralık 2015 ve 20 Nisan 2016 tarihlerinde önerge vermişti. Bircan önceki önergelerine de yanıt verilmemesine tepki göstererek, “20 Nisan 2016 tarihli soru önergem de Keşan- Enez karayolu gibi unutulduğu için mi yanıtlanmamıştır?” diye sordu. Bircan “2016 yılı yatırım programında da yer almayan Keşan- Enez karayolunun yapımı 2017 yılı yatırım programına alınmış mıdır? Keşan- Enez karayolu için hangi yıllarda, nasıl çalışmalar ön görülmektedir? Yolun yapım ihalesi ve yapım süreçlerine dair takvim belirlenmiş midir? Saros Körfezindeki turizm potansiyeline hizmet edecek Enez-Keşan Yolunun yapımını hızlandıracak adımlar atmayı düşünmekte misiniz?” sorularına da Arslan’dan yanıt aradı.