Her Dört Kazadan Biri Evlerde Oluyor

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kömürköylüler Derneği'ne konuk olan Özel Optimed Hastanesi'nden hemşire Fatma Dev ev kazalarına karşı uyardı. Her dört kazadan birinin evlerde ol

GÜNDEM 7.03.2017 20:45:00 0
Her Dört Kazadan Biri Evlerde Oluyor

Kapaklı Kömürköylüler Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle dernek lokalinde bayanlara yönelik bir kahvaltı programı düzenledi.Dernek Başkanı Seyfi Özgerçek, kahvaltı programına katılımın yoğun olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Özgerçek, Ayrıca kahvaltı programının ardından düzenlenen panelde Çerkezköy’de faaliyet gösteren Özel OptimedHastanesi  hemşirelerinden Bilge Dev, kadın sağlığı ve güvenliği hakkında kadınları bilgilendirdi. Kahvaltıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın eşi Fatma Mandalı ve kızı 26. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili adayı Arzu Mandalı Sucu da katıldı.

 

ARKAS GELECEK

 

Dernek Başkanı Seyfi Özgerçek bu yıl ilkini düzenledikleri kahvaltının geleneksel hale geleceğini belirtip 8 Mart olarak belirlenen kahvaltı gününün, o günün yoğunluğundan esasla bir gün öne çekildiğini kaydetti. Özgerçek tüm konuklara, Hemşire Bilge Dev ile Özel Optimed Hastanesi’nin kurumsal iletişim sorumluları Metin Demirtaş ve Nagihan Aktaş’a teşekkür edip günlerini tebrik etti.

 

SAĞLIĞI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

 

Bilge Dev etkinliğe katılan kadınları öncelikle kadın sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirdi sonra genel sağlık konularındabilgilendirmelerde bulundu. Dev, “Sağlık ruhen ve bedenen iyi olma haldir. Sağlığımızı etkileyen faktörler yaşadığınız yer, kalıtım, bireyin davranışı/yaşam biçimi, kilo, küresel çevre, gelir kaynağı (para), kültür, sosyal ilişkiler, aile ilişkileri, sağlık hizmetlerinden yararlanma, yaş, cinsiyet, iş-meslek, inanç ve eğitimdir.

 

6 MİLYON İNSAN KAZA GEÇİRİYOR

 

Tüm bunların yanı sıra iş kazaları, ev kazaları vs gibi durumlarda yaşanmaktadır. Örneğin; ülkemizde 2015 yılında yapılan araştırmalara göre kazaların yüzde 25’i ev kazalarıdır. Yılda yaklaşık altı milyon insanın ev kazasına uğramakta ve bu kazalarda üç dört bin kişinin yaşamını yitirdiği görülmektedir” dedi.

 

MUTFAK, BANYO, BAHÇE

 

Dev şöyle devam etti:  “En sık karşılaştığımız ev kazaları düşme, kesiklere bağlı yaralanma, yabancı cisimlerle boğulma, zehirlenme, yanıklar, elektrik çarpmasıdır. Evde en tehlikeli yerler mutfak, banyo ve bahçelerdir. Bu nedenle özellikle bu gibi yerlerde de çok dikkatli olunmalıdır.”

 

Haber / Celal KARAKURT