"Bugün ak dediklerine yarın kara diyorlar"

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan, toplumun çok farklılaştığını kaydettiği konuşmasında toplumun bugün ak dediğine yarın kara dediğini aktararak, "İçinde yaşadığımÄ

SİYASET 6.03.2017 19:54:00 0
 

“14 YILDIR GÖREVDELER”

 

Toplumun daha iyi bir noktaya gelmesi için hareket olarak sorumlulukları olduklarını da bildiren Pehlivan, “Düşünmeden karar verebilmek telafisi mümkün olmayan problemler çıkarabilir. Bazen kararlar isabet eder, ancak isabet etmezse büyük problemlerle karşılaşabiliriz. Biz ise problemleri çözmeye çalışmak ile mükellefiz. Toplumun daha iyi bir noktaya gelebilmesi için fedakârlıkta bulunmak bizim için olmazsa olmaz mesuliyettir. İktidarda bulunan arkadaşlarımız 14 yıldır görevdeler. Halen problemler çözülemedi, aksine artıyor. Ne yapmamız gerekir diyerek Genel Başkanımız  Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştü, konuları aktardı, endişelerimizi dile getirdi. Ama nafile.Referandum ile anayasa değişikliği milletin önüne gidiyor. Biz bu konuda da araştırmalar yaptık. Endişelerimizi dile getirdik, ancak karşılık bulmadı. Endişelerimizi izale edecek hususlar yer almadı. Bunun sonunda da dedik ki kimseyi kırmak istemiyoruz, üzmek de istemiyoruz. Ama bu haliyle biz bu başkanlık sistemine evet diyemeyiz dedik” ifadelerini kullandı. 

 

DİZİLER SADECE BİZİ DEĞİL İSLAM DÜNYASINI YOZLAŞTIRIYOR

 

Değerlendirmesinde ülkenin en büyük sorununu ise ‘kutuplaşma’ olarak niteleyen Pehlivan, “Bugünkü iktidarın en büyük problemi ise istişare sisteminin kaybolması. Varmış gibi gözüken ama olmayan istişare sistemi var, eksiklik ise orada. Bu sistem problemleri çözmüyor. Bir takım adımlar atılıyor, yollar yapılıyor, hızlı trenler yapıldı, havaalanları yapıldı, başörtüsü serbest hale geldi. Bunlar güzel adımlar. Ancak temel meseleler çözülmedi. Ahlaki ve manevi gerileme bizim memleketimizde var. Bu çözülemiyor. Ne başörtüsü ne de imam hatip okulları bunu engellemeye yetmedi. Bizim dizilerimiz sadece bizi değil, İslam ülkelerinde de en ön safa geçti, onları da yozlaştırmaya başladı. Ahlak anlayışında bozulmalar meydana geldi. Tüm bunlar bizim toplumumuza yakışmaz. Biz kimseyi incitmek veya rezil etmek için değil bu yanlışlar düzelsin diye söylüyoruz” dedi.

 

“ÖNEMLİ BİR ÖRNEK”

 

Pehlivan” Bu toplumun içinde üstleneceğiniz vazife aile yapısını korumak ama onun üzerinde bu toplumun temelini oluşturacak vasıflar sizde var. Biz bundan kaçındık. Birçok İslam âlimi de süreç içinde kadınların rolüne ihtiyaç duymadılar hatta ‘çocukları ile meşgul olsunlar’ dediler. Peygamber Efendimiz zamanında kadınlar savaşlara katılmış. Hz. Ömer zamanında pazarın denetimini bir kadına verilmesini öğrendiğimde çok şaşırdım. Kendi devrinde hem de. Pazarda erkekler pek fazla anlamazlar, kadınlar oradaki problemleri daha iyi çözer diyerek verilmiş. Çok ama çok önemli bir örnek! Hz Ömer bunu yaparken ise Batılar ise ‘kadının ruhu var mı yok mu? İnsan olarak vasıflandırılabilir mi, onlar cadı oldukları için yakılmalı diye tartışıyorlardı. Onun için sizin omuzlarınıza çok büyük yükler düşüyor. Toplumda hanımın yeri ihmal edilmeyecek kadar önemlidir” diye konuştu.

 

İNSAN İÇİN GÜÇ ADALE, DEVLET İÇİN TEKNOLOJİ DEMEK

 

Pehlivan ekonomik değerlendirmesinde ise ülke ekonomik sistemini insanın adale sistemine benzetti.  Adalesi güçlü olan insanın güçlü olduğunu aktaran Pehlivan ,“İnsan gücü adale demekse ülkeler için ise sanayi demek, teknoloji demektir. Neye ihtiyacımız var ise biz bu ülkede yapmalıyız. Teknoloji de öyle bir noktaya gideceğiz ki, çok uzaklardaki düşman gemisinden fırlatılan füzeyi alıp onun gemisinin başına patlatacak sistemleri geliştirmeliyiz. Bu seviyeye gelirsek dünyaya barış ve huzuru getirebiliriz. Siz bir pehlivanın sadece manevi yönünü güçlendirerek er meydana çıkmasını düşünebilir misiniz? Doğru dürüst insanımızı yetiştirmezsek onun ringde başarılı olması mümkün olmaz” diye konuştu.

 

FARKLILIKLAR BİZİ BİRBİRİMİZDEN AYIRMAMALI

 

Pehlivan, “Farklı partilerde, görüşlerde olmamız bizi birbirimizden ayırmamalı. Farklılıkları görerek birbirimizi ikna etmeye çalışacağız. İkna edemezsek de beraber yaşayacağız. Mahalleler ayrılıyor, aileler ayrılıyor. Burada iktidarın da muhalefetin de kabahati var. Bunun birinci mesele olarak görülmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.