Suçun önüne eğitimle geçecekler

Kapaklı'da çocukların korunmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve kuruluşlar arası koordinasyonun sağlanması amacı ile toplantı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 3.03.2017 21:01:00 0
Suçun önüne eğitimle geçecekler

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Tekin Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Sahir Uzun, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Sağlık Müdürü Pakize Narin Ünlü, Piskologlar Gözde Akbaş ve Güneş Çalışkan ile Sosyolog Serap Demir katıldı.

 

ORGANİZE EDİLMESİ GEREKİYOR

 

Toplantıda Kapaklıda kamu kurum ve kuruluşların alması gereken tedbirler ile yapılan uygulamalar gözden geçirildi. Toplantıda konuşma gerçekleştirilen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “Suça karışmış veya suça meyilli çocukların, suça erişimini önleyici tedbirler alınmalıdır.  Çocuklarımızı suça sürükleyen alkol, uyuşturucu ve tütün mamullerinin satışı daha sıkı kontrol altına alınmalı, bilgisayar oyunları ve zararlı web siteleri dahil bunlara erişimi engellemek adına aile okul ve oyun salonlarının organize edilmesi gerekir. Çocuklarımızı okumaya teşvik edecek çeşitli organizasyonlar düzenlenmeli ve bununla ilgili çalışmalar Kaymakamlığımız birimleri, belediye ve sivil toplum kuruluşları arasında koordine bir şekilde yapılması gerekiyor” dedi.